„Heroji Halijarda“ premijerno pred beogradskom publikom

Ratna drama „Heroji Halijarda“ Radoša Bajića premijerno je prikazana u MTS Dvorani. Autori filma su bili inspirisani akcijom spasavanja američkih i savezničkih pilota 1944. godine.

Heroji Halijarda govore o plemenitosti, žrtvovanju, dobroti, ali i porodičnim, društvenim, političkim podelama. Reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić ističe da je film kruna njegove karijere.

Ostvarenje je do sada videla publika u Gornjem Milanovcu i novinari, a prašina se podigla širom bivše Jugoslavije.

Nije nam bila namera da podižemo prašinu. Pogotovo prašinu koja nema nikakvog uporišta u realnosti šta je ovaj film. Ali to je sve deo našeg posla. Svakako, film Heroji Haliarda zadire u vrlo duboke, nažalost više od 70 godina, skrivene teme i priče sa ovih prostora“, navodi Bajić uoči početka svečane premijere u Beogradu.

Večeras, kako ističe, u predivnoj atmosferi, može da bude vrlo miran i zadovoljan, zato što je san svakog reditelja, scenariste, glumca, da nakon pet godina mukotrpnog rada dočeka premijeru.

Što se tiče produkcione dimenzije ovog projekta, smem da kažem da je on monumentalan i da sigurno poslednjih decenija nije viđen na ovim prostorima“, istakao je reditelj i scenarista.

Velika produkcijska ekipa, sjajni glumci, mnogi su tu večeras da se poklone.

Film Heroji Halijarda sutra će biti premijeru u Novom Sadu, a od 12. oktobra u bioskopima širom zemlje.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије