Читај ми!

Serija „Vera“, teške odluke u vrtlogu Drugog svetskog rata

Proteklog vikenda, na našem Prvom programu počelo je prikazivanje serije „Vera“, odnosno špijunskog trilera s elementima melodrame inspirisanog istinitom pričom o srpskoj Mata Hari, Veri Pešić, 19-godišnjoj lepotici. Prvu epizodu je na RTS-u gledalo 1,2 miliona gledalaca.

Vera je iz Sijarinske banje i posle razočaranja u mladalačku ljubav sa komunistom Milivojem Perićem, puna nade i snova o životu iz holivudskih filmova, koje je obožavala, dolazi u Beograd i ubrzo postaje saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe.

„Priča je veoma zanimljiva. Na početku je još priča jednostavna špijunska, ali se posle komplikuje, a Vera se zapliće sve više. Taj period je u Srbiji veoma turbulentan sa raznim pokretima otpora i kojoj strani će se Vera prikloniti“, kaže glumac Bojan Žirović, koji tumači Tomasa Džordža Meplbeka.

„On je bio engleski diplomata i trgovac oženjen Srpkinjom. Živeo je u Srbiji od kraja Prvog svetskog rata i zastupao engleske interese. Prvi špijunski zadatak koji Vera obavlja je za Tomasa“, otkriva Žirović.

Sa druge strane, Lenka Petrović, koja glumi Verinu najbolju drugaricu Smilju, kaže da joj je bilo fascinantno da vidi kako se ljudi oblikuju u tim ratnim okolnostima i kako moraju da donesu nimalo lake odluke.

„Snimlja je mlada devojka koja u tim okolnostima za vrlo kratko vreme postaje zrela žena koja na kraju bira porodicu. Bila mi je veoma inspirativna za tumačenje i izazovna da na taj način razmišljam i sebe stavim u te okolnosti“, ističe mlada glumica.

Serija Vera emituje se svakog vikenda na Prvom programu RTS-a od 20 časova.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво