Читај ми!

„Kosti“ – najbolja serija

Dodelom nagrada „Zlatna antena“, završen je 11. FEDIS - Festival drama i serija. Među nagrađenim ostvarenjima su serije „Kosti“ i „Mama i tata se igraju rata“.

Najboljom TV serijom je proglašena serija Kosti, koja je dobila još tri Zlatne antene. Za najbolju fotografiju priznanje je pripalo Saši Petkoviću i Draganu Radetiću. Za najbolju žensku epizodnu ulogu, Nikolina Friganović je osvojila nagradu „Radmila Savićević" za ulogu Ljilje, a za najbolju mušku epizodnu ulogu - Dragan Mićanović kao Englez.

Zlatnu antenu za najbolji scenario TV serije dobila je serija Mama i tata se igraju rata.

Televizijske sezone 2020/21. u našoj zemlji premijerno su prikazane trideset tri TV serije, koje se razlikuju po kvalitetu, trajanju, žanru, tematici.

U konkurenciji za nagrade Zlatna antena u 12 kategorija bila su sledeća ostvarenja: Vikend s ćaletom, 12 reči, Kaljave gume, Kamiondžije d.o.o., Kosti, Mama i tata se igraju rata, Jedini izlaz, Porodica, Kalkanski krugovi, Tajne vinove loze, Klan, Zlatni dani i Četiri ruže.

Zlatna antena dodeljena je i producentskim kućama Telekom/Metro produkcija za najgledaniju seriju u sezoni 2020/21, na osnovu zvaničnog merenja gledanosti kompanije Nilsen - Tajne vinove loze, koja je emitovana na RTS-u i za koju je Zoran Simjanović posthumno dobio priznanje za najbolju muziku.

Rediteljki Jeleni Stolici pripala je Zlatna antena za najbolju režiju TV serije Dvanaest reči. Kostimografkinja serije Dvanaest reči takođe je nagrađena Zlatnom antenom.

Priznanja je osvojila i TV serija Porodica, emitovana na RTS-u. Vanja Kovačević nagrađena je za najbolju montažu, a Mirjana Karanović je dobitnik Zlatne antene „Milena Dravić" za ulogu Mirjane Marković.

Zlatna antena „Ljubiša Samardžić" prirpala je Nenadu Jezdiću za najbolje glavne muške uloge - Kašika i Baja. Glumac Nedim Nezirović dobio je nagradu za ulogu Paše u seriji Klan.

Za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji, Zlatna antena je pripala Bogdanu Dikliću.

Zlatnu antenu kompanije Novosti dobili su glumci Milica Milša i Vladan Savić za najpopularniji glumački par u seriji Igra sudbine.

Za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji, Zlatnu antenu dobili su Hrvatska radio-televizija i Nova TV, za seriju Novine.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара