Читај ми!

Edi Marfi ponovo otkriva Ameriku, kao princ Akim

Posle 33 godine holivudski glumac Edi Marfi i Arsenio Hol vraćaju se na veliko platno. Ovaj put, princ Akim dolazi u Ameriku kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina, prestolonaslednika fiktivne afričke države Zamunda.

Osamdesetih godina prošlog veka Edi Marfi postao je velika zvezda, posle nekoliko filmskih hitova, Policajac sa Beverli Hilsa, Kolo sreće, Princ otkriva Ameriku.

Film Princ otkriva Ameriku, je najpopularniji film koji je snimio Edi Marfi. Njemu su predstavnici jedne afričke kraljevske porodice suočavaju sa „trulim" zapadnim vrednostima.

Bio je to Paramauntov naslov koji je ostvario najveću zaradu na blagajnama bioskopa.

Tridesetak godina kasnije, nakon što je princ Akim, koga glumi Edi Marfi, iz fiktivne afričke države Zamunde stigao u Ameriku u potrazi za ženom svog života i pronašao je u jednom fast-fudu, sada dolazi u potragu za davno izgubljenim sinom, koji bi trebalo da preuzme tron.

Radnja filma događa se u njujorškoj četvrti Kvins, gde je i počela avantura pronalaska prave ljubavi, gde se princ Akim pretvarao da je siromašni student.

Akim se vraća u Njujork, na insistiranje svog oca, kako bi saznao sve o svom sinu, koji se rodio posle njegovog povratka u Zamundu.

General Izi je još ljut na princa jer se nije oženio njegovom sestrom Imani u prvom delu filma.

Akimu nije preostalo ništa drugo nego, da ponovo otputuje „preko bare". Oduševljenje Amerikom, sada je još veće nego u prvom delu filma, kada je Akim, živeo u siromašnom Kvinsu, i sa balkona pozdravljao komšije, koje su mu otpozdravljale psovkama.

Film je režirao Kreg Bruer, a u filmu glumi i Morgan Friman.

Nastavak filma nema dušu prvog dela, iako se insistira na humoru, ali će kostimografija  biti vrhunska i upamćena, kao i u prvom filmu.

Upečatljiv je kostim kralja Zamunde, Akimovog oca, koji kroz Njujork, prekriven snegom, šeta sa glavom i kožom lava koji su mu prebačeni preko ramena, kao lenta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво