„Vojna akademija“ – prilika da se pokaže kako se živi u Vojsci Srbije

Na Vojnom aerodromu u Batajnici počelo je snimanje pete sezone „Vojne akademije“, jedne od najpopularnijih serija u protekloj deceniji.

Početkom 2012. godine, prvu epizodu serije o životu i školovanju na Vojnoj akademiji gledalo je rekordnih dva miliona i dve stotine hiljada gledalaca. Do sada je učestvovalo 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista, a junaci serije postali su omiljeni, naročito mlađoj publici.

„Lik Mirka Klisure se mnogo godina razvija, koliko se ja razvijam kao glumac, tako se i on razvija kao karakter. Mislim da je važno što smo mi uzor mladim generacijama, a nisu to neki drugi ljudi koji nisu zaslužili“, rekao je glumac Ivan Mihailović.

U svakoj sezoni stasavaju mladi glumci koji tumače nove kadete. Uz Pavla Mensura i Jovanu Milovanović, debituje i Đorđe Kreća koji igra lik Ćire.

Prvoj klapi prisustvovali su i ministar odbrane i generalni direktor RTS-a. 

„Ovo je sjajna prilika da pokažemo kako se živi u Vojsci Srbije, da se predstavimo onoj najmlađoj generaciji, da se predstavimo svima koji su zainteresovani za naš život, za naš rad i uostalom, Vojska Srbije je institucija koja čuva one tradicionalne, temeljne vrednosti“, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Od pet serijala u poslednje četiri godine smo snimili tri, gledanost je izuzetna i ono što nas najviše raduje to je da seriju, pre svega, gledaju mladi ljudi, između 13 i 20 godina“, rekao je generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.

Emitovanje Vojne akademije 5 na našem programu, očekuje se tokom proleća sledeće godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво