Читај ми!

Kuhinjski kalfa: „Heljdiza sa povrćem i piletinom“

Druga sezona „Kuhinjskog kalfe“ zahuktava se uz „Heljdizu sa povrćem i piletinom“. Svakog utorka u 8.30 u Jutarnjem programu RTS-a novi učesnici ukrštaju varjače. Za omiljene recepte u prolećnoj sezoni „Vršnjacu kuvaju za vršnjake“ možete da glasate na „Fejsbuk“ stranici „Kuhinjskog kalfe“.

U Jutarnjem programu RTS-a nastavlja se druga sezona „Kuhinjskog kalfe“. Svakog utorka u 8.30 časova nova lica, novi recepti i jedna nova škola.

Ugostiteljsko - turistička škola iz Niša pokazala je kako se sprema „Heljdiza sa povrćem i piletinom“.

Novu sezonu prolećnih recepata možete da pratite na Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“, gde možete i da glasate, lajkovanjem objavljenih video-klipova.

Heljdiza sa povrćem i piletinom

U odgovarajućoj posudi ulupati jaje i dodati so i šećer po potrebi. Zatim dodati predviđenu količinu brašna i naliti vodu. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke.

Začiniti izlupanu piletinu dodavanjem karija, soli i bibera i ispeći na gril-ploči sa obe strane. Zelenu salatu i šargarepu iseći „na žilijen“, a kiseli krastavac, pečurke i tikvice na listiće. Onda na gril-ploči ispeći šargarepu, tikvice i pečurke.

Sjediniti neutralnu pavlaku i kečap. Od pripremljenog testa pržiti palačinke i premazati sirnim namazom. Preko toga rasporediti zelenu salatu i poprskati dresingom. Zatim naređati kisele krastavce i grilovano povrće i rasporediti piletinu isečenu „na žilijen“.

Na kraju urolovati palačinku i pričvrstiti prstenom od paprike.

Cena potrebnih namirnica za ovo jelo za pet osoba je 500 dinara. 

Kuhinjski kalfa

Takmičenje ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i aranžiranju zdravih i pristupačnih obroka, „Kuhinjski kalfa“, zamišljeno je kao serijal priloga iz školskih kuhinja.

Uz pomoć svojih nastavnika, učenici spremaju jela koja su specijaliteti u sredinama u kojima se nalazi njihova škola. Pažnja je usmerena na nutritivnu vrednost obroka kao i na cenu, koja treba da bude prihvatljiva.

Snimanje i priprema jela odvija se u školskim restoranima, na istim mestima na kojima se i polažu ispiti iz kuvarstva, ona koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole.

Učenici, zajedno sa nastavnicima i nutricionistima, gostovaće u najgledanijoj jutarnjoj emisiji u Srbiji i na taj način promovisati svoju školu, ali pre svega podsticati mlade na zdravu ishranu i zdrav život.

Svi prikazani recepti, zajedno sa cenama i snimkom načina pripreme moći će da se vide na Internet portalu RTS-a, u podsajtu Magazin, i Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 03. јун 2025.
31° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом