Читај ми!

Kuhinjski kalfa: „Školski sendvič“

Svakog utorka proveravamo kako kuvaju učenici ugostiteljskih škola u Srbiji. Kamere RTS-a snimile su u školskim kuhinjama i restoranima recepte za zdrave, jeftine i lepe obroke. Na redu je „Školski sendvič“. Od broja „lajkova“ na „Fejsbuk“ stranici Kuhinjskog kalfe zavisi i plasman škola.

Zahuktava se druga sezona Kuhinjskog kalfe. Svakog utorka u 8.30 časova u Jutarnjem programu RTS-a nova lica, novi recepti i jedna nova škola, a ove sezone moto serijala je „Vršnjaci za vršnjake“.

Prolećne recepte možete da nađete na Fejsbuk stranici Kuhinjskog kalfe, gde možete i da glasate „lajkovanjem“ objavljenih video-klipova. Od broja „lajkova“ zavisiće plasman škola!

Na red su dušli učenici Srednje turističke škole sa Novog Beograda, koji su pred kamerama RTS-a spremili „Školski sendvič“.

Priprema palačinki: sve sastojke pomešati u smesu srednje gustine. Sipati u tiganj gde smo prethodno zagrejali ulje.

Sve sastojke za nadev iseći na trakice, jaja i šargarepu izrendati. Ređati na palačinku koju smo prethodno namazali pavlakom. Zaviti palačinku, krajeve zatvoriti i iseći na pola po dijagonali.  

Kuhinjski kalfa

Takmičenje ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i aranžiranju zdravih i pristupačnih obroka, Kuhinjski kalfa, zamišljeno je kao serijal priloga iz školskih kuhinja.

Uz pomoć svojih nastavnika, učenici spremaju jela koja su specijaliteti u sredinama u kojima se nalazi njihova škola. Pažnja je usmerena na nutritivnu vrednost obroka kao i na cenu, koja treba da bude prihvatljiva.

Snimanje i priprema jela odvija se u školskim restoranima, na istim mestima na kojima se i polažu ispiti iz kuvarstva, ona koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole.

Učenici, zajedno sa nastavnicima i nutricionistima, gostovaće u najgledanijoj jutarnjoj emisiji u Srbiji i na taj način promovisati svoju školu, ali pre svega podsticati mlade na zdravu ishranu i zdrav život.

Svi prikazani recepti, zajedno sa cenama i snimkom načina pripreme moći će da se vide na Internet portalu RTS-a, u podsajtu Magazin, i Fejsbuk stranici Kuhinjskog kalfe.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 03. јун 2025.
31° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом