петак, 22.11.2024, 10:45 -> 10:48
Извор: РТС
Kako će kuvari predstavljati Srbiju na takmičenju mladih profesionalaca iz regiona
Treću godinu za redom, Beograd je domaćin jedinstvenog sajma vina, hrane i turizma, dobro poznate Vinske vizije Otvorenog Balkana. U naredna tri dana u glavnom gradu Srbije mešaće se mirisi i ukusi regiona. Jedan od interesantnijih događaja biće takmičenje mladih kuvara iz regiona koji će svoje znanje prikazati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
„Bili smo i na većim svetskim takmičenjima, ali ovo je za nas bitnije, jer mi smo domaćini i mislimo da ćemo da ostavimo jako dobar utisak“, rekao je Aleksandar Antić iz Junior šef kluba.
Antić dodaje da će ovog puta, na takmičenju moći da pomaže učesnicima koji nisu imali iskustva u većim međunarodnim nadmetanjima.
U Kategoriji restorana predstavlja se Aleksa Sušić. Praviće jelo dobrodošlice, predjelo, glavno jelo i dezert koji je je specifičan za restoran koji predstavlja. Kaže da mu nije teško da predstavi Srbiju „kroz ukuse i mirise“.
„Naša zemlja je jako specifična što se tiče ukusa i mirisa. Imamo naše autohtone vrste, autohtoni ukus, tako da lako se prepoznajemo, čak i kad smo bili u Kini, svi su dobro čuli za Srbiju i za srpski ukus“, rekao je Sušić.
Događaj podrazumeva dosta dešavanja, pojedinačne kategorije, predstavljanje restorana, grupne kategorije, kuvanja uživo, a će posetioci moći i da gledaju takmičanja. Biće održani master klasovi, a tu su i poznati majstori iz regiona, kao i sudije.
„To je jedno lepo iskustvo koje će proživeti i Srbija, tako i svi mladi kuvari koji će doći. Dosta ljudi se odazvalo o pozivu i ipak odlučilo da pokuša. Humanitarna je akcija u pitanju, biće dosta ljudi koji će doći tu i da bi pomogli, da bi učestvovalo u humanitarnoj akciji, a opet, i da probaju hranu nalicu mesta”, rekao je Antić.
Коментари