Читај ми!

Luiza u 80. godini obišla svet, Srbiju ostavila za kraj

Amerikanka filipinskog porekla Luiza Ju je u 80. godini završila svoj put oko sveta, a za poslednju zemlju na toj trasi izabrala je Srbiju. Domaći travel blogeri su joj na Aerodromu "Nikola Tesla" priredili doček za pamćenje, a svećice na torti sa brojem 193 oduvala je u Skadarliji.

Svaku od 193 države sveta, koje su članice Ujedinjenih nacija, 79 - godišnja svetska putnica Luiza Ju je obišla i tako ostvarila svoj san.

“Napokon sam završila svoj putnički cilj. Stigla sam u svoju poslednju državu – Srbiju. Uspela sam!“, pohvalila se Luiza svojim pratiocima na Instagramu.

Uz cveće i balone, na Aerodromu “Nikola Tesla“ dočekali su je prijatelji – travel blogeri iz Srbije i regiona, koje je upoznala na putovanjima.

Iv Beserovac iz Beograda, koji je sa Luizom putovao kroz Zapadnu Afriku, kaže da je reč o ženi za koju “ne mogu“ ne postoji.

“Kada je trebalo da planinarimo po vrletima Burkine Faso, ona je bila prva. Kad je trebalo da se đuska u diskoteci u Niameju (Niger), ona je podizala atmosferu. Kad je trebalo da se igramo sa krokodilima, ohrabrivala nas je. Što se kaže – žena zmaj“, ističe Beserovac.

To potvrđuje i Vana Bojović, travel blogerka iz Hrvatske, koja je sa Luizom u Africi delila šator.

“Luizina želja za životom je neverovatna. Prošle godine je skočila padobranom iz aviona, doktor joj je rekao da joj dozvolu neće potpisati, na šta mu je ona odgovorila: ‘Doktore, to se nalazi na mojoj listi, moram to da uradim'“, objavila je Vana u video-snimku na Instagramu.

Luiza je rođena na Filipinima, a od 20. godine živi u Majamiju. U aprilu je napunila 79 godina. Obožava da putuje sa mladima, koji kažu da im je ona velika inspiracija.

Iako su je prijatelji i rođaci molili da za poslednju državu izabere Trinidad i Tobago, kako bi mogli da to zajedno proslave, Luiza nije prekršila obećanje dato prijateljima sa Balkana i došla je u Beograd.

Svećice na torti sa brojem 193 oduvala je u Skadarliji.

Iako Srbija ostaje zemlja u kojoj je stavila tačku na trasu zvanu “Put oko sveta“, njena putovanja se ovde ne završavaju. Pratioci i prijatelji željno iščekuju da vide sa koje će im lokacije sledeći put mahnuti.

недеља, 03. март 2024.
18° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво