Možete provesti godinu dana na brodu za 30.000 dolara

Za sve one koji su maštali o tome da dignu ruke od svega i krenu na put oko sveta, jedna kompanija za krstarenje nudi odličnu ponudu da za relativno pristupačnih 30.000 dolara kupe godišnju kartu i pobegnu od sumorne svakodnevice.

Можете провести годину дана на броду за 30.000 долара Можете провести годину дана на броду за 30.000 долара

Kompanija za krstarenje „Život na moru“ (Life at Sea Cruises) počela je da prima rezervacije za trogodišnje putovanje brodom MV Blizanci (MV Gemini), koji isplovljava iz Istanbula 1. novembra 2023.

Dakle, zainteresovani imaju osam meseci na raspolaganju da pripreme pasoše, prime potrebne vakcine i obezbede dozvolu za rad na daljinu. Kompanija obećava da će uploviti u 375 luka širom sveta, obići 135 zemalja i svih sedam kontinenata.

Brod će preći više od 210.000 kilometara tokom tri godine, i obići najznačajnije znamenitosti na planeti – od statue Hrista u Rio de Žaneiru i Tadž Mahala u Indiji, do Čičen Ice u Meksiku, piramida u Gizi, Maču Pikčua i Kineskog zida. Na putovanju će posetiti i 103 tropska ostrva.

Od navedenih 375 luka, u 208 će se prenoćiti, što putnicima daje dodatno vreme da se bolje upoznaju sa odredištem.

Kompanija „Život na moru“ je izdanak „Miri kruzisa“ (Miray Cruises) i trenutno brodom MV Blizanci krstari oko Turske i Grčke. U poslu su već 30 godina, a kruzer će biti preuređen za najaveljeno putovanje.

Brod ima 400 kabina i mesta za 1.074 putnika.

Zbog prirode putovanja, pored tradicionalnih sadržaja na krstarenju, restorana i zabave, MV Blizanac će takođe biti opremljen prostorom za rad na daljinu. Kompanija obećava veliki poslovni centar sa salama za sastanke, 14 kancelarija, poslovnu biblioteku i salon u koje će pristup biti besplatan.

Biće tu i bolnica koja radi non-stop sa besplatnim lekarskim posetama. Kompanija takođe nudi mogućnost „dodatnih poreskih olakšica kada radite kao međunarodni rezident na brodu“.

„Profesionalcima je potrebna dobra povezanost, pravi sadržaji i funkcionalnost da bi obavljali svoj posao“, navodi Majkl Piterson, izvršni direktor “Life at Sea Cruises”. „Ne postoji nijedno drugo krstarenje koje nudi ovu vrstu fleksibilnosti svojim klijentima.

Veličine kabina se kreću od 12 m² za koju godišnje po osobi treba izdvojiti 29.999 dolara, ili 179.994 dolara za trogodišnje putovanje za dve osobe – do apartmana Balkoni, koji su duplo veći i idu do 109.999 dolara po osobi. Najjeftinija kabina na otvorenom košta 36.999 dolara po osobi.

Putnici moraju da se prijave za sve tri godine krstarenja, iako kompanija pokreće šemu povezivanja, gde će zainteresovanima biti dozvoljeno da „dele“ kabinu sa nekim drugim. Na primer, dva para mogu da kupe jednu kabinu za celo putovanje, a zatim da podele između sebe na po godinu i po dana.

Oni koji putuju sami dobijaju popust od 15 odsto na cenu dvokrevetne sobe. Potrebno je minimalno učešće od 45.000 dolara.

Osim poslovnog centra, putnici će imati mnogo toga da ih zaokupi tokom krstarenja: terasa za sunčanje i bazen, velnes centar, višenamenska sala i „više opcija za ručavanje“, mada više detalja tek treba da bude otkriveno. Instruktori na brodu će biti pri ruci da podučavaju ples i muziku, a biće čak i neka vrsta „provodadžije“ koji će pronalaziti partnere onima koji putuju sami. Naravno, na brodu će biti i teretana i kozmetički salon.

Božić se proslavlja u Brazilu, a Nova godina u Argentini. Brod će oploviti Južnu Ameriku (i skoknuti na jug do Antarktika), obići ostrva oko Kariba i zahvatiti obe obale Centralne Amerike, a zatim ići uz zapadnu obalu Severne Amerike, prelazeći na Havaje.

Stanice u Aziji uključuju Japan (12 stanica), Južnu Koreju (uključujući ostrvo Jeju) i Kinu. Takođe obuhvata većinu klasičnih destinacija jugoistočne Azije, od Balija, Da Nanga u Vijetnamu i kambodžanske obale do Bangkoka, Singapura i Kuala Lumpura.

Proći će pored Australije, Novog Zelanda i kroz južni Pacifik; zatim putovanje oko Indije i Šri Lanke; posetiće Maldive i Sejšele pre nego što pređe na zapad u Afriku, počev od Zanzibara, a zatim se spustiti do Kejptauna i uz zapadnu obalu Afrike – sa brzim spuštanjem na zapad do ostrva uključujući Svetu Jelenu, Kanare i Madeiru.

Takođe plovi oko Mediterana i severne Evrope. Posetiće i neka od mesta sa liste „13 svetskih čuda“, koja uključuju znamenitosti kao što su Aleksandrijski svetionik, Kolos sa Rodosa, Artemidin hram u Efesu i Zevsova statua u Olimpiji.

Naravno, u cenu krstarenja ulazi i besplatan bežični internet velike brzine, a putnici će moći da ugoste prijatelje ili članove porodice na brodu, takođe besplatno. Na dugoj listi pogodnosti stoji i da je u večeru uključeno jedno alkoholno piće, plus bezalkoholna pića, sok, čaj i kafa tokom celog dana. Pranje veša, lučke takse i održavanje sobe, kao i svi obroci su takođe uračunati u cenu krstarenja.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво