Читај ми!

Напад на просторије Исламске заједнице у Пљевљима; Амфилохије: То је људска срамота

Поломљена су стакла на вратима просторија Исламске заједнице у Пљевљима. Пљеваљски имам поручује да се "лудилу мора стати на крај". Митрополит црногорско-приморски Амфилохије осудио напад.

Просторије Исламске заједнице у Пљевљима јутрос су освануле са поломљеним стаклима на улазним вратима.

Пљеваљски имам Самир Кадрибашић на свом Фејсбук профилу објавио је фотографије оштећења уз поруку да се "овоме лудилу мора стати у крај".

Он је казао да је кроз поломљено стакло убачена и порука на којој је исписано "Полећела Црна Птица Пљевља биће Сребреница".

"Ово је вандализам и ја ћу полицију и начелника Драгана Славуља сматрати директно одговорним уколико не пронађу починиоце", рекао је Кадрибашић.

Из полиције је саопштено да се предузимају мере и радње на идентификацији извршилаца криминалног напада на објекте Исламске заједнице у Пљевљима.

"Управа полиције неће коментарисати различите политичке ставове и подметања о одговорности за таква недјела која се покушавају приписати руководном саставу али и службеницма Управе полиције", пише у саопштењу.

Напад је осудио митрополит црногоско-приморски Амфилохије уз поруку да је напад на пљеваљске муслимаке напад на сваког пљеваљског хришћанина и на сваког грађанина Црне Горе.

"Пљеваљски манастир је посвећен Светој Тројици, Богу Љубави, а ко шири мржњу, себе удаљује од те Божије Љубави и благослова Божијег", казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

"Посљедњи у низу вандалски чин насиља у Пљевљима усмјерен против тамошње Исламске заједнице је велика људска срамота за његовог починиоца. Нечасно је и кукавички под окриљем ноћи чинити овакве ствари, без обзира на то какве мотиве има главни актер овог догађаја", наводи се у саопштењу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво