Најскупљи апартман у Хрватској сада кошта као најјефтинији прошле године

Цене изнајмљивања апартмана и кућа за одмор на хрватској обали Јадрана драстично су ниже у односу на прошлу годину, али је потражња још увек скромна, преноси портал Индекс.

Колико је прошле године у предсезони коштао најам најјефтинијег апартмана на Јадрану - 40 евра, толико ове године кошта најам најскупљег, пише портал Индекс.

Цене апартмана 2019. године у предсезони и након сезоне кретале су се од 40 до 100 евра, док су у сезони биле од 60 до 200 евра.

Ове године се од 25 до 40 евра крећу цене апартмана у предсезони, док су у сезони између 45 и 70 евра.

Портал Индекс наводи да је целу кућу са базеном могуће изнајмити за 114 евра по дану.

Иако су цене знатно ниже него прошле године, председница Заједнице обитељског туризма Мартина Нимац Калцина каже за Индекс да изнајмљивање приватног смештаја за сада иде јако лоше.

"Неко се ослања углавном на своје старе госте, на оне који су већ прије резервирали па су с њима стално у контакту. Но директних, нових резервација има јако мало. И оно мало што има већином се односи на најам целих кућа за одмор", каже Нимац Калцина.

Сматра да ће сви остали веома лоше проћи и да је питање колико ће уопште имати гостију.

"Зависи каква ће бити ситуација кад се потпуно отворе границе. Сви се надају да ће сезона кренути, но реалност је да је засад ситуација јако лоша. Што се пак тиче домаћих гостију, њима ће се дефинитивно морати дати попусти те снизити цијене најма", објашњава је Нимац Калцина.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво