Наставак дијалога и даље планиран за јул, ЕУ не бира ко ће предводити делегације

Европска унија и даље планира наставак дијалога у јулу, а на странама је да одлуче ко ће их представљати у разговорима, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано одговарајући на питање да ли ће оптужница Специјалног тужилаштва против Хашима Тачија утицати на наставак дијалога Београда и Приштине.

"ЕУ је одлучна да настави своју улогу посредника у дијалогу Београда и Приштине, али нећемо диктирати ко ће бити наши саговорници и партнери. На властима у Београду и Приштини је да одреде ко ће бити саговорници ЕУ у оквиру дијалога", рекао је Стано.

Нагласио је да ја ЕУ одлучна да у јулу организује састанак у оквиру дијалога, што су обе стране раније потврдиле у разговору са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком.

"Ако дође до неких померања датума односу на првобитни план, биће утврђен неки нови датум, јер не постоји алтернатива наставку дијалога. Није важно да ли ће се он десити првог, десетог или тридесетог јула – важно је да ће се десити, ако су обе стране озбиљне у погледу наставка европског пута", закључио је Стано.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво