Читај ми!

Аустралијска влада дозвољава Ђоковићу наступ у Мелбурну

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да се такмичи на предстојећем Аустралијан опену у јануару, пошто му неће бити изречена забрана уласка у земљу на три године, ексклузивно сазнаје "Хералд сан". Ђоковић је почетком године депортован из Аустралије после два судска процеса, али ће већ у 2023. имати шансу да игра, упркос томе што није вакцинисан.

Новак је у јануару депортован из Аустралије одлуком министра за имиграције Алекса Хока, иако је добио валидно медицинско изузеће од две независне комисије.

Српски играч је и на суду оспорио одлуке које су му се стављале на терет, али је министар Хок искористио дискреционо право и забранио Ђоковићу боравак у Аустралији због, како је објашњено, бојазни да ће "његово присуство распламсати антиваксерски покрет".

Након депортације постојала је опасност да нашем најбољем спортисти буде забрањен улазак на територију Аустралије пуне три године, али како Хералд сан сазнаје, то се неће десити.

Федерална влада не размишља у том правцу и планира да Новаку омогући долазак и наступ на Аустралијан опену, иако је невакцинисан.

То значи да ће имати прилику да нападне 10. трофеј у "Мелбурн парку", месту где је имао највише успеха у каријери.

Оваквим исходом потврђене су и речи директора турнира Крега Тајлија, који је недавно изјавио да ће "Новак 100 одсто играти на Аустралијан опену 2023. године".

Освајач 21 гренд слема је ове сезоне играо само на Ролан Гаросу и Вимблдону (где је освојио трофеј), пропустио је Ју-Ес опен, пошто му као невакцинисаном страну није био дозвољен улаз на територију Сједињених Америчких Држава.

Испред српског репрезентативца по броју највећих пехара је само Рафаел Надал који је освојио 22.

Аустралијан опен на програму је од 16. до 29. јануара 2023. године, а титулу ће у мушкој конкуренцији бранити управо Надал.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво