Пијанисткиња оштећеног слуха

Након концерата у Њујорку, Токију, Берлину, Паризу и другим светским метрополама, чувена јапанска пијанисткиња са оштећеним слухом Ингрид Фуђико Хеминг наступила је у Градској концертној дворани у Сенти.

Сенћани су дугим и громогласним аплаузом наградили наступ пијанисткиње Ингрид Фуђико Хеминг која је, и поред тога што има оштећен слух, сјајно извела композиције Шопена, Моцарта, Листа и Дебисија.

Енергија и изванредан таленат јапанске пијанисткиње која је слух изгубила у раној младости, а онда га само делимично повратила, дају класичној музици потпуно нову димензију.

Ингрид Фуђико Хеминг истиче да јој је бог подарио таленат: "Мој животни пут је истински тежак и ја не желим да га кријем, већ сва своја осећања исказујем за клавиром. Борба са собом је истинска привлачност клавира."

Наступ јапанске пијанисткиње у Србији, као и бројних других јапанских уметника пре ње, омогућили су Амбасада Јапана и Компанија ЈТИ.

"Искрено се надам да ће овај леп културни догађај допринети јачању пријатељских односа наших двеју земаља", рекао је Јукиро Омори, аташе за штампу амбасаде Јапана у Србији.

Макото Очиаи, први човек Компаније ЈТИ у Сенти, истакао је да су људи у Србији топли и гостољубиви и да му је драго што је у прилици да нам пренесе део културе своје земље:

"Музика госпође Хеминг носи поруку истрајности која инспирише многе људе."

Богата интернационална каријера Ингрид Фуђико Хеминг почела је 1999. године, након издавања првог це-деа на којем је извела Листову композицију "Мало звоно".

До сада је издала петнаест албума, од којих су четири награђена признањем "Албум године класичне музике" на додели јапанских златних награда, што је досад незабележено.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара