Читај ми!

Ђурић: Најхитнији апел земљама УН да се супротставе усвајању резолуције о Сребреници

Шеф дипломатије Србије хитно апелује на чланице УН-а да се супротставе резолуцији о Сребреници.

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић саопштио је да Србија најхитније апелује на све државе чланице Уједињених нација (УН) да се оштро супротставе усвајању Нацрта rезолуције о Сребреници.

"Република Србија најхитније апелује на све државе чланице Уједињених нација да се оштро супротставе усвајању нацрта резолуције 'Међународни дан размишљања и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године'", навео је Ђурић на Иксу (Твитеру).

Очекује се да ће Генерална скупштина УН сутра разматрати Нацрт резолуције о проглашењу Међународног дана сећања на жртве масакра у Сребреници 1995. године.

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС уочи заседања да се дешавају страшне ствари и да Србија нема шансе против великих и силних који мисле да могу да раде како и шта хоће, али да је наше да се супротсавимо и боримо за земљу.

Такође, уочи Генералне скупштине УН-а, у згради организације у Њујорку одржан је панел ''Ми говоримо јер они не могу – гласови који се чују", на којем су говорили Срби који су доживели или су били сведоци злочина у претходним деценијама.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије