Отклањају се последице синоћњег невремена, метео-аларм и даље на снази

Невреме које је јуче протутњало кроз Србију однело је и један људски живот. У Новом Пазару проглашена је ванредна ситуација, а механизација отклања последице и у крајевима где се стрепи од нових падавина.

Шездесетпетогодишња Сомборка изгубила је живот када је, током невремена, на њен аутомобил пало стабло. Житељи Сомбора стрепе од дотајалости дрвећа, јер је ветар чупао и ломио стабла на више локација у граду и околини. У Новом Пазару проглашена је ванредна ситуација.

“Да кажем да је вода чиста, за употребу. Наш Завод за јавно здравље није имао пријава за некакве ситуације, где су они надлежни. Анализирали смо такође путну инфраструктуру, која је доста оштећена. Направили смо распоред грађевинских машина, које ће да раде на санацији терена”, наводи Исмаил Дупљак, руководилац одељења за ванредне ситуације.

Механизација је ангажована и у пожешком крају у којем срећом није дошло до изливања река, али су бујични потоци задали главобољу појединим житељима.

Драган Бојић, из Пожеге показује: “То је све од овог потока Радовачког, који није регулисан, или су они који су требали да га регулишу нису регулисали. Нико не предузима никакве мере да се то регулише”.

У Пожеги није проглашена ванредна ситуација, али је Штаб предузео мере и активности на отклањању последица. Луново Село код Ужица било је такође на удару градоносног облака.

“Три пута је објелио. Није било неке штете, али је оно што се каже - право објелио. Сад видећемо на малини, купини, на воћу, кад прође ово време”, каже Милош Митровић, из Луновог Села.

У домаћинству Антонијевића набујали поток нанео је муљ у воћњаке и разорио потпорни зид.

“Да онај зид урадите, то је - педесет метара пута два метра висине. Армиран, све у реду, и - преврнуло га. За један сат, сат и по. Одозго док је стигло све и онда је дрмнуло”, прича Петар Антонијевић, из Луновог Села.

Антонијевићи су похвалили ефикасност ужичких градских служби, чија је механизација стигла пре ватрогасаца. Ипак, невреме је показало да је човек немоћан пред бесом природе, поготово када се град у једном дану сручи три пута на исто место.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије