Читај ми!

Реаговања на синоћни протест испред Скупштине града

Председница Владе и министри у Влади Србије оштро су осудили синоћне догађаје испред зграде Скупштине града Београда.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да покушај демонстраната окупљених око коалиције "Србија против насиља" (СПН) да упадну у Скупштину града Београда показује њихову намеру да се насиљем мења изборна воља грађана.

Брнабићева је оценила да то био "покушај Мајдана.“ То је небрига за све остале грађане Републике Србије, за све остале грађане Београда. Ово је мржња, ово је насиље и ово је оно на шта смо упозоравали", навела је Брнабићева за ТВ Пинк.

Нагласила је да је најважније сачувати мир и обновити све што су демонстранти оштетили и додала да су припадници МУП-а били уздржани према демонстрантима.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да су синоћни догађаји испред Скупштине града Београда још једна потврда онога о чему је говорио у предизборној кампањи, да је "насиље једини програм опозиције", јер, како је навео, знају да не могу добити поверење народа, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

"Пружамо пуну подршку државним органима да предузму све одговарајуће мере против насилника и силеџија", поручио је Дачић.

Министарка правде Маја Поповић истиче да државни органи неће толерисати насиље, да је држава јача од "сваког девијантног појединца и организованих насилних група" и да ће сачувати уставни поредак.

Председник СНС Милош Вучевић рекао је да се Србија синоћ поново суочила са рушилачким демонстрацијама у којима су они који годинама прете како ће већину својих суграђана ''јурити по улици'' и које не занима демократија, а још мање Србија, напали један од симбола демократије – здање Скупштине Београда.

Вучевић је нагласио и да ''сви ови хулигани и умишљени револуционари морају знати да су српске институције довољно снажне да и са овим покушајем рушења државе изађу на крај''.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да су кандидати за одборнике и посланике коалиције "Србија против насиља" показали су да је њихова једина политика - насиље.

"Позивам грађане да остану мирни и покажу поверење у институције државе које имају снагу да заштите безбедност и демократски поредак у земљи", навео је Весић.

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић рекао је да су лидери "коалиције насиљем против Србије", који се лажно представљају као 'борци против насиља', показали своје право лице.

Како је додао, држава је довољно јака и снажна и одбраниће демократију и изборну вољу грађана.

Србија против насиља је саопштила да градским одборницима и народним посланицима није било дозвољено да уђу у Скупштину града и да су послати хулигани да праве инциденте, додајући да је "режим показао своје право лице".

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара