Читај ми!

"Србија против насиља" без јединственог става о изласку на изборе 2. јуна

Странке окупљене у коалицији "Србија против насиља" нису успеле вечерас да дођу до јединственог става о изласку на изборе 2. јуна. Милош Јовановић из Новог ДСС-а против учешћа на изборима.

Предлог о изласку на изборе је стављен на гласање и подржало га је шест странака – Народни покрет Србије, Демократска странка, Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, Покрет слободних грађана и Ново лице Србије, док су против Странка слободе и правде, Србија центар и Заједно, јавља Н1.

Странка Заједно је, ипак, касније вечерас саопштила да ће изаћи на изборе, ако не буде јединственог става унутар коалиције.

ССП: То нису избори, не треба изаћи

Мариника Тепић из ССП-а рекла је гостујући на Н1 да је на састанку коалиције потврђено да имају различита мишљења.

"Ми из ССП-а сматрамо да не треба изаћи, зато што то нису избори, истог става су били и колеге из СРЦЕ, Заједно и ДС-а", рекла је Тепићева.

Алексић: Први пут није испоштован тај став да се испоштује одлука већине

Мирослав Алексић из Народног покрета Србије рекао је да су постигли велики резултат, иако то сад можда не делује тако.

"Крађа је показана свету, после тога успели смо да учинимо да се не формира та власт, знали су да су ухваћени у крађи. Свесни чињенице да не можемо добити идеалне услове изборне, изашли смо са три јасна захтева", рекао је он.

Навео је и да су до сада имали различите ставове унутар коалиције, али да је мишљење већине прихваћено по демократским принципима и правилима. “Први пут имамо ситуацију да није испоштован тај став да се испоштује одлука већине, али не сматрам да је то сада неки проблем. Ми ћемо сасвим сигурно сарађивати. На истом смо циљу. Можда ћемо на неке локалне изборе изаћи заједно, на неке не“, објашњава Алексић.

Зелено-леви фронт подржао излазак на изборе

Биљана Ђорђевић из Зелено-левог фронта је рекла да ово “нису први избори који су непоштени и неслободни“.

“Откако се бавим политиком, најпре можда више посредно, а онда озбиљније, од 2018. године, прича о слободним условима је нешто око чега се опозиција окупљала. Она је постојала, и ми смо 2020. године ушли у бојкот да бисмо изборили поштене изборе. Дуго се боримо и против ове власти и за поштене изборе", навела је Ђорђевићева.

Заједно ће изаћи на изборе, ако не буде јединственог става унутар СПН

Странка Заједно је  саопштила да је одлучила да не учествује на изборима 2. јуна јер сматрају да није обезбеђен минималан ниво услова да ти избори буду слободни и поштени, међутим, Градски одбор странке је касније саопштио да ће ипак изаћи на изборе, ако не буде јединственог става у коалицији.

"Градски одбор странке Заједно, 13. априла донео је одлуку да ће инсистирати на јединственом ставу опозиције јер је то најважнији предуслов за ослобођење града Београда од девастирајуће власти СНС-а. Такође, одлучено је да уколико не буде јединственог става унутар опозиције, градски одбор Заједно ће на градске и општинске изборе у Београду изаћи јер не жели да одустане ни од једне борбе, нити на терену, нити у институцијама", саопштено је из странке.

Председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута позвао је раније данас опозицију да буде јединствена у одлуци да изађе на изборе 2. јуна.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво