Коланђело: Добро памтим ко се све није појавио

Први човек америчке кошарке, Џери Коланђело, оценио је да је национални тим на Светском првенству у Кини учинио колико је могао и врло јасно рекао да је запамтио ко није желео да игра за репрезентацију овог лета.

Национални тим САД, који је освојио седмо место на Светском првенству, пролази кроз најсрамотнији период у претходних десет година, пише Јаху спортс.

Након пораза од Француске и Србије, којим је прекинут низ од 58 утакмица без пораза, репрезентација САД није освојила медаљу први пут још од 2002. године.

Први човек америчке кошарке Џери Коланђело јасно је означио проблем ове године.

"Морате да запамтите са ким сте желели да идете у рат и ко се није појавио. Играте са картама које су вам запале. Једино што смо могли, а то смо и учинили, јесте да добијемо труд и жељу многих играча", рекао је Коланђело и додао да нико није очекивао да ће толико играча отказати наступ.

Светско првенство у кошарци није у фокусу љубитеља кошарке у САД, али је све више окупирало пажњу услед бројних отказа најбољих играча.

Ентони Дејвис је први отказао наступ, потом Џејмс Харден и Бредли Бил, а затим и многи други.

Американци су почели са 35 играча на списку, а у коначној екипи која је отпутовала у Кину било је само четири играча са листе - Кемба Вокер, Крис Мидлтон, Харисон Барнс и Мајлс Тарнер.

На крају, у најбољем тиму САД су били играчи који нису ни у првим петоркама својих тимова - попут Мејсона Пламлија и Дерика Вајта.

"Играчи су учинили све што је у њиховој моћи. Они су добра група добрих момака. Али, када погледате ростер, отишли смо на првенство са превеликим очекивањима и разочарани смо били што се ствари нису одвијале како смо очекивали и прижељкивали", рекао је Коланђело.

Он је открио да му је много жао због Грега Поповича, који је био асистент 2002. године на Светском првенству, као и две године касније на Олимпијским играма, када Америка није успела да се окити златом.

"Баш се осећам лоше због њега јер сам баш желео да добије прилику да се бори за злато. Није било суђено овог пута", рекао је Коланђело.

Једина добра ствар са Светског првенства у Кини за Американце је чињеница да су, као друга најбоље пласирана екипа из Америке, обезбедили пласман на Олимпијске игре.

Најбољи амерички кошаркаши ће свакако имати већу жељу да наступе на том турниру, али је питање какав ће бити Коланђелов став када је реч о играчима који су овог лета одбили да играју у дресу са националним грбом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво