Читај ми!

Галерија РТС, од 10. августа до 10. септембра 2021.

РТС људи - увек креативни

Креативност се не може научити. Захтева храброст и обликује нашу свакодневницу у оној мери у којој то свако од нас зна да препозна и негује у себи. Радио-телевизије Србије као медијска установа где се професионализам бројних заступљених занимања уважава и подстиче, без креативних људи стваралаца, у сваком домену својих бројних делатности, и у исто време различитости којима они доприносе свакодневном послу - не би била ништа више него само један обичан број међу опште познатим стандардима за мерења квалитета медијских компанија.

У свом галеријском вишенаменском простору у Таковској 10, непосредно уочи обележавања 63. рођендана Телевизије Србије 23. августа, телевизије која је део институције РТС старе безмало 100 година, представљени су уметнички радови запослених у РТС-у који су се пријавили на јавни позив.

Пријављено је 32 рада колега из различитих редакција и пословних јединица великог РТС система, из целе Србије. Од костима, преко уља на платну до резбарија у дрвету. Знања и способности не недостаје, а одлика радова је оригиналност, маштовитост и без сумње лична флексибилност аутора који са својих егзактно прецизних свакодневних послова знају да рукују четкицом и палетом, длетом, иглом и концем.

РТС изложба показује да многи запослени у овој кући поред редовних обавеза своју креативну енергију каналишу кроз различита визуелна остварења у широком дијапазону поступака.

Одлуком петочлане Комисије у саставу: Зорица Шуица (заменик председника Савета за ликовно стваралаштво РТС), Петар Ђиновић (одговорни уредник Галерије), Данијела Пурешевић, Биљана Бралушић и Ана-Марија Симоновић (историчарке уметности) - сви који су се одазвали позиву представиће се на изложби која носи назив „РТС људи - увек креативни".

Изложба ће бити отворена до 10. септембра.

Хвала свима на сарадњи и подршци у реализацији овог пројекта.

Учесници изложбе „РТС људи-увек креативни" су и:

 

 

 

 

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара