Brnabić: Sve ukazuje da "Fijat" ostaje, uskoro razgovori

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će uskoro razgovarati sa predstavnicima "Fijata", kao i da sve ukazuje na to da će ta kompanija ostati u Srbiji.

"Imamo sve indicije da će 'Fijat' ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo uskoro videti njihove investicione planove. Ja ću kao predstavnik države imati uskoro razgovore sa njima, jer želim da čujem tačno šta su njihove investicione odluke, ali danas sam mnogo manje zabrinuta za radnake 'Fijata' i Kragujevca nego što sam bila pre godinu dana, kada smo imali štrajk u 'Fijatu'", rekla je Brnabićeva novinarima u Boljevcu gde je posetila preduzeće "FPM Agromehanika".

Na pitanje da li će sa "Fijatom" biti produžen ugovor pošto ističe ove godine, Brnabićeva je kazala da je Vlada spremna za dalje razgovore, ali da želi prvo da vidi koja će biti ponuda te kompanije.

"Želimo da vidimo koja je njihova ponuda prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u najboljem interesu radnika i države i, u odnosu na njihovu ponudu, mi ćemo reagovati", kaže premijerka.

Istakla je da Kragujevac sa firmom "Milanović inženjering", koju je preuzeo "Simens", sada ima potpuno drugačiju perspektivu, kao i da sada mnogo lakše ulazi u dalje razgovore sa "Fijatom" nego pre godinu dana.

"Srećna sam zbog Kragujevca i mislim da će za godinu-dve to biti jedan od gradova kome će biti potrebna nova radna snaga, odnosno da to više neće biti, kako su ga pre nazivali, dolina gladi", navela je premijerka.

Uskoro investicioni plan za proširenje Banatskog dvora

Ana Brnabić je izjavila i da će do kraja juna dobiti tačan investicioni plan za proširenje gasnog skladišta Banatski dvor.

Brnabićeva, odgovarajući na pitanje novinara u Boljevcu dokle se stiglo u pregovorima sa "Gaspromom" da kopneni krak gasovoda "Turski tok" prođe kroz Srbiju, rekla je da se pripremamo za eventualno priključenje tom projektu.

Kako je rekla, postoji dobra komunikacija sa tom ruskom kompanijom, a Vlada "ne čeka skrštenih ruku" njihove investicione odluke.

"Juče sam imala sastanak sa (ministrom Aleksandrom) Antićem i (Dušanom) Bajatovićem o prioritetnim projektima. Imamo dobru komunikaciju sa 'Gaspromom' i očekujemo investicione odluke. Imamo projekat izgradnje gasne interkonekcije do Bugarske i krenuli smo u eksproprijaciju i projektovanje, a do kraja juna ćemo imati i tačan investicioni plan za proširenje Banatskog dvora", rekla je ona.

Brnabićeva je podsetila da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine iznosio 4,6 odsto u odnosu na isti period 2017. i naglasila da i po pitanju energenata treba da ispratimo rast naše privrede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво