Merač odgovornosti za izgovorenu reč

Političari svakodnevno nešto obećavaju, a odgovornost za izgovorenu reč skoro da ne postoji, rekao je na promociji sajta "Istinomer" urednik Zvonko Ninkov. "Istinomer" ocenjuje istinitost i doslednost izgovorene reči.

Urednik veb sajta "Istinomer" Zvonko Ninkov je rekao na promociji tog sajta da političari građanima Srbije svakodnevno nešto obećavaju, a odgovornost za izgovorenu reč skoro da ne postoji.

"Sajt "Istinomer" ocenjuje istinitost i doslednost političara i drugih javnih ličnosti na osnovu činjenica", rekao je Ninkov i dodao da sajt podseća javnost na njihova obećanja data građanima.

Ninkov je rekao da je sajt namenjen svima koji uvažavaju činjenice, objektivnost i proverljivost i dodao da je cilj "Istinomera" da podstakne medije da više pažnje posvete doslednosti izjava političara i drugih javnih ličnosti.

Ninkov je istakao da će "Istinomer" pomoći da izabrane predstavnike podsećamo da treba da budu odgovorni za ono što javno izgovore i obećaju i dodao je da sajt uređuje tim novinara, političkih analitičara i aktivnih građana.

Prema njegovim rečima, "Istinomer" je neprofitni projekat udruženja građana "Linet", koji podržava odgovornost za javnu reč i obaveštavanje građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u politici.

Građani su na današnjoj promociji sajta javno ocenjivali narodne predstavnike na skalama "istina-laž", "ispunjeno-neispunjeno" i "dosledno-nedosledno".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 08. dec 2009, 20:08)
kvazzi [neregistrovani]

bravo!

ej, sjajna inicijativa! se to nesto desava? konacno? hajde da vidimo koliko argumenti vrede u ovoj zemlji. gradjanstvo ucinilo svoj potez. ha!