Небојша Родић кандидат за министра одбране

Директор БИА Небојша Родић кандидат за новог министра одбране, сазнаје РТС. Родић би као кандидат Српске напредне странке требало да на месту министра одбране замени Александра Вучића.

Кандидат за новог министра одбране је директор Безбедносно-информативне агенције Небојша Родић, сазнаје РТС. Родић би као кандидат Српске напредне странке требало да на месту министра одбране замени Александра Вучића. 

Родић је именован за директора БИА у августу прошле године, а на то место је прешао са функције генералног секретара председника Србије.

Уколико буде избран, Родић ће бити први директор БИА у Србији који постаје министар.

За свет то није чудна пракса, на пример, бивши министар одбране САД Леон Панета на то место дошао је са позиције директора ЦИА.

Што се напредњака тиче ту би се могла ставити тачка. Лазар Крстић и Небојша Родић за сада су позната имена кандидата, друге ће саопштити по завршетку седница председништва и Главног одбора.

Медији спекулишу и о другим могућим кандидатима. Изгледа да је за министра просвете највећа лицитација именима. А пошто су извори увек незванични, чини се да и неки сами себе препоручују, друге препоручују странке како би тестирала реакције и јавности али и коалиционих партнера.

Иначе, социјалисти не излазе у јавност са именима. То данас није желео да уради ни премијер Ивица Дачић, иако је рекао да су о именима разговарали и да зна нека персонална решења - премијер се оградио тиме да није време да то саопшти медијима.

Дотакао се и спекулација о нарушеним односима унутар коалиције и препуцавања потпредседница СПС-а и СНС-а о томе чије је ово Влада.

"Овакве изјаве нису добре ни са једне ни са друге стране. Свако има свој идентитет, али ово је и моја влада, и Вучићева, и било чија друга. Ово је Влада Републике Србије и ја сам задовољан што она добро функционше. Мислим да ће резултати бити бољи него што су претходне две владе постигле", рекао је Дачић.

Нико трећи највероватније неће ући у Немањину 11. Бар судећи према речима премијера, о томе се није разговарало. Замена министарстава између СПС-а и СНС-а и даље је у игри. Влада у будућности ће се бавити пре свега ЕУ, преговорима са Приштином и економијом. А ко ће у њој седети - знаћемо тек за шест дана.

број коментара 4 пошаљи коментар
(уторак, 20. авг 2013, 10:19)
anonymous [нерегистровани]

Jednostavan posao

Ukinuti 100 kasarni koje imaju po 10 vojnika. Vojsku smestiti u nekoliko vojnih baza.
Samo u Pančevu postoje 3-4 kasarne koje zauzimaju 20% užeg gradskog jezgra.
Resurs kao što je na primer Aerodrom Kovin propada više od 10 godina. To plaćaju građani SRbije.

(уторак, 20. авг 2013, 07:53)
anonymous [нерегистровани]

Dangić

Verujemo da je gospodin izabrao pravu osobu za ovu odgovornu funkciju. Gospodinu Rodiću žlimo puno sreće o budućem poslu.

(понедељак, 19. авг 2013, 19:55)
anonymous [нерегистровани]

odbrana

treba tu dosta da se uradi, sto se tice modernizacije vojske, to ima da bude veliki izazov...

(понедељак, 19. авг 2013, 12:56)
anonymous [нерегистровани]

Starina Novak

Ko god bude ministar odbrane nece mu biti lako jer ce morati nastaviti da radi kao prethodni ministar a mora se priznati da to nije bas jednostavno.