Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Преспора помоћ Запада Украјини; Путин именовао новог заменика министра одбране

Рат у Украјини – 817. дан. Украјински званичници тврде да и даље контролишу 60 одсто територије града Волчанска у Харковској области. Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је западни савезници "преспоро" доносе одлуку о помоћи Украјини. Са друге стране, руско Министарство одбране саопштава да су њене снаге преуеле контролу над насељем Бeлогоровка у Луганској области. Руски председник Владимир Путин именовао је Олега Савељева за новог заменика министра одбране, након што је са те функције разрешио генерал-пуковника Јурија Садовенка.

Зеленски: Преспора помоћ Запада Украјини; Путин именовао новог заменика министра одбране Зеленски: Преспора помоћ Запада Украјини; Путин именовао новог заменика министра одбране

Као резултат гранатирања рекреационог центра у Харковској области, убијено је шесторо људи, а 27 је рањено.

Председник Украјине изразио је саучешће породицама страдалих и поновио да би небо изнад Харкова било заштићено уколико би имали два ПВО система "патриот" да бране становништво.

Руске трупе су удвостручиле број напада у правцу Харкова, а у правцу села Сивир се воде жестоке борбе, објавио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Руски Белгород редовно је на удару украјинских беспилотних летелица и ракета. Повређено је 13 особа у јучерашњем нападу на ту област, саопштио је губернатор области Вјечеслав Глатков.

Украјинска делегација у Вашингтону покушава да убеди администрацију председника САД да дозволи употребу америчког наоружања преко границе са Русијом.

Током јучерашњег дана уништен је миноловац руске Црноморске флоте, саопштила је украјинска морнарица.

На Вовчанском правцу граничари бригаде су уз помоћ ФПВ дронова погодили две пешадијске групе руске војске, извештава Кијев о успеху на фронту.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије