Održava se od 08.06.2017 do 18.06.2017.

Beogradski bijenale 2017

Devet umetnika iz sedam zemlja sa četiri kontinenta predstaviće umetničke radove na izložbi Beogradski bijenale 2017. u Galeriji RTS-a od 8. do 23. juna. Izložbu umetničkih dela različitih tehnika organizuje Kulturna asocijacija Beograda u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.

Београдски бијенале 2017 Београдски бијенале 2017

Posle velikog uspeha prvog Bijenala 2015. godine, posetioci će ovog puta imati prilike da uživaju u jedinstvenom događaju koji je i prilika za upoznavanje sa savremenim tendencijama u umetnosti u zemljama izlagača koji će većinom biti prisutni na otvaranju.

Izlagači su: Geri Džejson Brant (Holivud, Los Anđeles), Aleksander Merijen Bin (Lajpcig, Nemačka), Ko Eunhje (Seul, Južna Koreja), Namie Kim, Hesus Garsija Munjoz (Madrid, Španija), Gustavo Fuenteabla (Čile), Đorđo Sorti (Italija) i dva umetnika iz Srbije: Katarina Singidunum  Života Miladinović.

Beogradsko bijenale je internacionalna izložba koju Kulturna asocijacija Beograda u cilju razvoja inovativne, kritičke i eksperimentalne umetničke i kulturne produkcije u razmeni informacija i iskustava domaćih i stranih umetnika. Kroz ovu manifestaciju  želja  je da se ostvari uticaj na razvoj međunarodne kulturne saradnje, razvoj interkulturnog dijaloga i negovanje kulturne raznolikosti, jačanje kapaciteta aktera nezavisne kulturne scene, širenje i unapređivanje edukacije u oblasti kulture, kao i prepoznavanje kulture jednakosti i različitosti.

Geri Džejson Brant ( Holivud, Los Anđeles ) je renomirani umetnik u Kaliforniji, izlagač u svim prestižnim galerijama Los Anđelesa, a u Beogradu predstvalja rad  „L’Attrice“ iz 2003. godine u tehnici gvaš;

Aleksander Merijen Bin (Lajpcig, Nemačka) profesor na Akademiji lepih umetnosti i renomirani umetnik će nam se prestaviti na Beogradskom Bijenalu sa četiri digitalna rada: „Ikkonen“ 1-4, iz 2015. godine.

Ko Eunhje (Seul, Južna Koreja) renomirna umetnica, jedna od najpoznatijih umetnica u Južnoj Koreji će nam se predstaviti na Beogradskom Bijenalu sa umetničkim predmetima urađenim u zlatu, što je inače njena specijalnost.

Namie Kim (Seul, Južna Koreja) renomirani umetnik, predstaviće se na Beogradskom bijenalu sa šest radova, kompozicija u tehnici akrilik na platnu iz 2015, 2016, godine;

Hesus Garsija Munjoz (Madrid, Španija) je profesor na Akademiji lepih umetnosti i predstavlja pet radova u tehnici akvarel na pergamentu iz 2013, 2014, 2015. godine;

Gustavo Fuenteabla ( Čile) je mladi i perspektivni umetnike koji u Beograd dolazi sa osam radova, ulja na platnu iz 2016, 2017. godine;

Đorđo Sorti iz Italije je renomirani umetnik koji će se predstaviti na Beogradskom Bijenalu sa grafikama iz 2012, 2103. godine.

Katarina Singidunum, Beograd, Srbija, renomirani umetnik, više izložbi u zemlji i inostranstvu, predstaviće se na Beogradskom Bijenalu sa sledećim radovima: „ Vaskrsenje Lazarevo“, „Stefan Dečanski i anđeli“, „Arhangel Gavrilo“, „Anđeli spavaju“, „Kosmos“ i „Heruvimi“ u tehnici Ulje na platnu iz 2015, 2016, 2017. godine;

Života Miladinović, Beograd, Srbija, renomirani umetnik, više izložbi u zemlji i inostranstvu, predstaviće se na Beogradskom Bijenalu sa sledećim radovima: „Saborna crkva“ i „Stari Beograd“ u tehnici ulje na platnu iz 2014, 2015. godine.

 




.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво