Читај ми!

У облацима прашине

Због изградње Коридора 10, саобраћај је од Владичиног Хана ка Врању преусмерен на обилазнице које пролазе кроз насељена места. То ствара проблеме мештанима, а и возачима.

На неколико метара од дворишта и кућа, кроз села, даноноћно пролазе колоне возила. Локални пут који су раније користили само мештани, сада личи на аутопут, а бука и прашина постале су њихова свакодневица.

"Не можемо ноћу да спавамо од буке, прашина ужас не можемо да изађемо напоље", каже Олга Димитријевић.

"Имамо и малу децу и из дворишта не излазе.Сем возила, путем се крећу и пољопривредне машине, јер мештани немају алтернативу", каже Зоран Мишић.

"Све се чека док не прође колона и тада скрећемо", каже један возач.

На деоници од Владичиног Хана до Врања има три обилазнице које пролазе кроз шест села. Ту је брзина кретања возила ограничена на 30 до 40 километара на час.

"Не поштују ни ограничења ни било шта, ни право првенста некога", каже Ибро Хоџић.

"Сваки дан се десе по два три удеса. Биће проблем када деца крену у школу, јер ту пролазе пешке", каже Саша Томић, возач.

Полиција је појачала контролу саобраћаја, нарочито на обилазницама. Дневно ту региструју 20 прекршаја због прекорачења брзине, насилничке вожње и непрописног претицања. То повлачи прекршајне пријаве и новчане казне.

"Казне се пишу и нашим и страним возачима, али страним се не пишу казнени поени, а све остало је исто. Стране возаче приводимо по кратком поступку судији за прекршаје", каже Томислав Спасић, начелник саобраћајне полиције ПУ Врање.

У сезони, викендом, путем ка Македонији и Грчкој прође око 15 хиљада возила, а због прекршаја, полиција дневно санкционише десет страних и седам наших држављана.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара