Читај ми!

Лајчак у САД, састао се са Ескобаром

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак допутовао је у САД, где се састао са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, а састанак је оценио као "веома продуктиван".

"Имао сам веома продуктиван састанак са америчким специјалним изаслаником Ескобаром, упуштајући се у неке дубинске дискусије. Радујем се другим разговорима током мог боравка овде", навео је Лајчак на Иксу.

Лајчак је претходно на Фејсбуку написао да ће ове недеље боравити у САД и поручио да се радује "детаљним консултацијама у Вашингтону и Њујорку, где ће разговарати о Западном Балкану са америчким партнерима и саговорницима из УН".

Сумирајући недељу током које је посетио Црну Гору и током које је одржана још једна рунда преговора са главним преговарачима Београда и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем у Бриселу, Лајчак је навео да је изнео компромисан предлог за решење питања употребе динара на КиМ и поручио да се радује конструктивним повратним предлозима две стране.

"Наш фокус остаје на проналажењу обострано корисног решења за оне на које утиче уредба Централне банке Косова о готовинском пословању. Након опсежних разговора и пажљивог слушања обе стране, мој тим и ја смо изнели компромисни предлог. Радујем се њиховим конструктивним повратним информацијама док радимо на проналажењу начина за напредовање", навео је Лајчак.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара