Ловци МиГ 29 дочекују Си Ђинпинга - српска јела и кинеске песме у част делегације

Према протоколима које прате посете великих светских државника, и боравак кинеског лидера нашој земљи, обезбеђиваће око 3.400 полицајаца. Како преносе медији, Си Ђинпингова делегација броји око 400 чланова.

Из Париза ће стићи предвече у наш главни град. Београд је већ поставио заставице које су део добродошлице председнику Кине, пријатељске земље нашој Србији.

Сија ће дочекати српски ловци МиГ-29 који ће пратити његов авион чим уђе у наш ваздушни простор, а на београдском аеродрому ће у његову част бити постројена гарда Војске Србије.

Дуж ауто-пута у Београду постављене су кинеске и српске заставе, а свечани дочек кинеске делегације, биће организован и испред Палате Србија.

Током заједничког ручка два председника, служиће се српска јела и вина, а наши уметници певаће на кинеском: прво песму "Моја домовина и ја" а хор Чаролија песму "Прелепи цвет јасмина".

На крају програма извешће нашу песму "Ово је Србија".

У пратњи председника Кине су његова супруга Пенг Лијуан, члан Главног комитета Политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије Кине, директор Генералне канцеларије Централног комитета, као и члан Политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије и министар спољних послова, преноси Кинески међународни радио.

Ово је прва посета председника Сија Европи у последњих пет година, од избијања пандемије ковид-19, и током ове европске турнеје посетиће само три европске престонице - Париз, Београд и Будимпешту.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара