Деветоро ухапшено у Србији у међународној акцији

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОК 4. маја на територији Србије ухапшено девет особа, док је на територији Чешке 6. маја ухапшен један од организатора криминалне групе Владан Шумаревић.

Јавно тужилаштво је саопштило да је наредба о спровођењу истраге донета против 11 осумњичених и то: В. Ш., И. Ш. (други организатор ове организоване криминалне групе), П. Д., М. П., С. Д., А. Г. (претходно презиме П.), М.Т. (који се налази у приотвору у Босни и Херцеговини због извршења другог кривичног дела), М. М., С. Ј. (претходно име С. Д.), З. Х. и М. И.

Постоје основи сумње да је ова организована криминална група на територији Србије у периоду од 27. септембра 2023. до 4. маја 2024. године извршила кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Ова организована криминална група је у том периоду, постоје основи сумње, продала на територији Србије око 172 килограма амфетамина и 10.000 таблета МДМА (екстази).

Приликом претреса пронађена је и опрема и супстанце које су намењене за производњу опојне дроге и око 50.000 евра.

На саслушању код јавног тужиоца за организовани криминал један од организатора И. Ш. и један од припадника М. П. су признали извршење кривичног дела.

Јавни тужилац за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се у односу на сва лица одреди притвор о чему је суд донео решење о притвору за све осумњичене.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара