Читај ми!

Ремонт локомотива чека подршку државе

Ремонт локомотива за Железнице Србије у нишком МИН-у, ни после седам месеци од добијања посла, није почео са радом, јер чека гаранције државе које се односе на кредит за набавку репроматеријала за ремонт десет локомотива. Вредност посла је 360 милиона динара.

Ни после седам месеци од добијања посла, ремонт десет локомотива за домаћу железницу у МИН Локомотиви у Нишу није почео. Разлог је што Влада Србије још није дала гаранције да нишки ремонтер подигне кредит за посао који је на тендеру добио у веома јакој конкуренцији са фирмама из Румуније и Хрватске. Вредност посла је 360 милиона динара.

Да није ситног допунског посла, хале МИН Локомотиве би биле празне. Најзначајнији посао за њих је, кажу, ремонт десет локомотива за кога је овом предузећу неопходан кредит за репроматеријал.

С обзиром на то да је после раскида неуспеле приватизације, МИН Локомотива у реструктуирању, за кредит су неопходне гаранције српске Владе на које се овде нестрпљиво чека.

На помоћ Министарства финансија МИН Локомотива озбиљно рачуна, јер нишки ремонтер своју будућност базира на пословима за српску железницу.

И локална власт покушава да помогне МИН Локомотиви да што пре дође до гаранција за кредит за посао који за нишког ремонтера значи опстанак.

Док се чека почетак ремонта 10 локомотива за Српске зелезнице, Влада је МИН Локомотиви уплатила 40 милиона динара за допунски посао, односно ремонт једне локомотиве. Нишки ремонтер, има велике шансе да добије посао у Бугарској и Црној Гори, уколико раније оконча обавезе према домаћој железници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара