Куршумлија: Стање повређених после рушења рингишпила

Девојчица, која је тешко повређена када се срушио рингишпил у Куршумлији, и даље је критично. Осталих дванаесторо деце прошло је са лакшим повредама. Надлежни тврде да је власник рингишпила имао неопходне дозволе. Полиција је јуче ухапсила закупца плаца и власника рингишпила.

Дванаестогодишња девојчица теже је повређена, а још дванаесторо деце је задобило повреде када се откачио део конструкције рингишпила. Очевици кажу да се све десило у тренутку, и да ништа није указивало да ће до несреће доћи.

„Чуо се само јак прасак, излетели смо напоље и видео сам како је жена овде вриштала, вероватно власница, не знам ни сам. Ми смо се окренули, видели како деца леже. Пришли смо да им помогнемо колико смо могли“, препричава Дејан Урошевић, из Куршумлије.

Бојан Драгићевић додаје: „Хитна је брзо дошла, деца су била повређена. Једно дете је баш тешко било повређено, њега смо извукли испод ових љуљашки.

Тешко повређена девојчица је збринута у нишкој болници, на Клиници за интензивну негу и због животно угрожавајућег стања она је интубирана и налази се у медицински индукованој коми - ово су нам саопштили у Клиничком центру Ниш. У прокупачкој болници хоспитализовано је шесторо деце.

„Два детета која су била на одељењу педијатрије и два на одељењу хирургије у стабилном стању су отпуштена кући. Док су две млађе пунолетне особе и даље задржане на одељењу хирургије и тренутно су у стабилном стању'', истиче Натали Николић, портпарол Опште болнице у Прокупљу.

Из Дома здравља у Куршумлији, на кућно лечење пуштено је седморо деце, сви са лакшим повредама. Из полиције је саопштено да су због несреће ухапшени закупац плаца и власник рингишпила чија се конструкција срушила на платоу испред аутобуске станице где се традиционално за вашар налази забави парк. Од челника локалне самоуправе покушали смо да сазнамо више о овој несрећи, али нико од њих није желео пред камере.

У комуналном предузећу Топлица у Куршумлији кажу да су приликом склапања уговора са закупцем простора и власником рингишпила испоштоване све процедуре и да су они имали уредне дозволе за рад и атест.

Истрага о узроцима незгоде још увек је у току.

 

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара