Читај ми!

У Бачкој Паланци протест и обустава наставе због претученог професора

Протест подршке претученом професору Средње техничке школе "9. мај", Слободану Зорићу, одржан је у Бачкој Паланци. Све школе у овој општини обуставиле су у 13 часова рад. Протест је организовала Унија синдиката просветних радника Србије, а траже измену кривичног закона и најављују протест у Београду.

Под називом "Докле више?" испред школе где је професор Слободан Зорић радио окупиле су се његове колеге.

“Могу само да изразим своју забринутост и тугу што се десило то са колегом Зорићем. Он је био иначе и мој професор, један је диван човек и није заслужио да на овај начин заврши свој радни век", рекао је Марко Максимовић, професор СТК "9. мај".

Окупљени захтевају хитну реакцију надлежних, како би се нападач на професора адекватно казнио. Упозоравају да се инциденти у школама понављају и траже хитну измену закона.

“Ово мора да превазиђе било какав став просветних радника и да сваки напад на онога ко учествује у образовању, било да је то наставник, запослени у установи образовања или ученик, или њихов родитељ да се сматра кривичним делом", наводи председник УСПРС-а Добривоје Марјановић.

Из Уније синдиката најављују обуставу рада школа у целој Србији, као и протест испред Скупштине Србије 16-ог маја.

"Ова професија заиста треба да буде нешто на чему ово друштво почива и треба то да вратимо. Ми смо ти који треба да донесемо квалитет овој држави, заједно са родитељима, учитељицама, наставницима, професорима. Ми смо ту да би ова држава била боља”, истиче Душка Лалић, председница Уније синдиката просветних радника Војводине.

Професора Зорић, који има 65 година и остало му је неколико месеци до пензије, на часу је пребио бивши ученик те школе, шеснестогодишњи М. Б. Професор се са тешким повредама главе налази у Клиничком центру Војводине, а нападач је приведен и одређен му је притвор од 30 дана.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара