Сергеј Лавров приватно посетио Црну Гору

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров претходних дана приватно је посетио Црну Гору, објавили су подгорички медији.

Шеф руске дипломатије је у уторак авионом стигао у Тиват, а затим се упутио на крстарење јахтом Бококоторским заливом. Приликом боравка у Црној Гори, како се наводи, Лавров се није срео ни са једним званичником црногорских власти, али ни са представницима политичких странака, блиских руским властима.

Према наводима, држава Црна Гора је предузела све безбедносне мере за сигуран боравак Лаврова на њеној територији, у складу са значајем госта.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров боравио дан и по приватно у Црној Гори, где је из Порто Монтенегра, са пријатељима крстарио Бококоторским заливом на луксузној јахти "Анедигми", а потом је отпутовао у Словенију, где ће дочекати руског председника Владимира Путина, који ће у посети тој држави боравити у суботу 30. јула.

Лавров је, према писању црногорских медија, на тиватски аеродром допутовао приватним авионом у уторак поподне, а у Тивту је боравио до среде увече.

Званично, није познат идентитет руских пријатеља који су дочекали Лаврова у Тивту и пружили му гостопримство.

Да је реч о имућним људима, говори податак да су руског министра угостили на јахти марке "Велеслеј"“ која плови под малтешком заставом, а чије седмично изнајмљивање кошта, према званичним подацима, компаније која их рентира 220.000 евра. У ту цену је урачуната и услуга скипера и посаде.

Тај тип јахти није тако редак у црногорским водама и прошлих година је виђан, не само у луци Порто Монтенегро, већ и водама око Будве и Светог Стефана. Јахта "Анедигми“" је у уторак вече кружила Бококорским заливом да би се усидрила у Љутој.

Из ресторана "Стари Млини"“ наручена је и посебна вечера - јаретина и хоботница испод сача која је на јахту допремљена чамцем.

Након кратког излета без политике, Сергеј Лавров је јуче напустио Црну Гору и запутио се у Словенију, где ће у суботу бити у делегацији са руским председником Владимиром Путином.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара