Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Бугарски посланици заобишли вето Радева на слање помоћи Украјини; Кремљ: Апсолутно нереално да се преговара под условима Кијева

Рат у Украјини – 653. дан. Украјинска војска саопштила је да руске снаге настављају да у мањим групама нападају опкољени град Авдејевку. Кремљ поручује да је "апсолутно нереална" идеја да се преговара под условима Кијева. Бугарски парламент заобишао вето председника Радева и отворио пут за слање војне помоћи Украјини.

Бугарски посланици заобишли вето Радева на слање помоћи Украјини; Кремљ: Апсолутно нереално да се преговара под условима Кијева Бугарски посланици заобишли вето Радева на слање помоћи Украјини; Кремљ: Апсолутно нереално да се преговара под условима Кијева

Један возач је страдао, а зграда за складиштење и камиони су оштећени у руском нападу дроновима на луку на Дунаву, саопштио је начелник Одеске области.

У руском гранатирању тешко је оштећена једна термоелектрана у делу фронта у Украјини, саопштило је украјинско министарство енергетике, наводећи да су због тога два агрегата престала да раде.

Дистрибутер електричне енергије Укренерго је принуђен да затражи хитну помоћ из Европе, објавио је премијер Денис Шмигаљ на Телеграму. 

Републиканци у Америчком сенату блокирали су додатни закон о финансирању помоћи Украјини.

На најновијој листи Кијева у којој потражује америчко оружје је ПВО систем ТХААД и авиони Ф-18.

Министар за стратешке индустрије Олександр Камишин саопштио је да ће Украјина правити артиљеријске гранате 155 милиметара.

Председник Русије Владимир Путин описао је западни финансијски систем као застарео и да ће "монополу великих западних банака“ доћи крај наредних година због технолошке револуције. Истакао је да је Русија доказала да може да савлада све изазове.

Руском националисти Игору Гиркину, који је рекао да жели да се кандидује против Владимира Путина на председничким изборима у марту, продужен је истражни притвор на шест месеци, саопштио је московски суд. Он је оптужен за "јавне позиве да се изврши екстремистичка активност“.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара