Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: У руском гранатирању тешко оштећена термоелектрана; Украјинци од Американаца траже систем ТХААД и Ф-18 хорнете

Рат у Украјини – 652. дан. У Украјини су настављене борбе на више делова фронта, жестоко је на купјанском, доњецком, запорошком и херсонском правцу. Гувернер Одеске области саопштио је да је у руском нападу дроновима погођена лучка инфраструктура на Дунаву. Украјинско министарство енергетике је саопштило да је у руском гранатирању тешко оштећена једна термоелектрана у зони фронта. Републиканци у Сенату САД блокирали гласање о закону о помоћи Украјини и Израелу, а Кијев је од Вашингтона за то време тражио систем ТХААД и авионе Ф-18. Песков: Бела кућа демонизује Русију како би придобила Конгрес.

Кијев: У руском гранатирању тешко оштећена термоелектрана; Украјинци од Американаца траже систем ТХААД и Ф-18 хорнете Кијев: У руском гранатирању тешко оштећена термоелектрана; Украјинци од Американаца траже систем ТХААД и Ф-18 хорнете

Настављене су борбе на купјанском, доњецком, запорошком и херсонском правцу. Русија тврди да украјинске снаге имају велике губитке.

Украјински председник Володимир Зеленски је на дан Оружаних снага обећао да ће Украјина поразити Русију и изборити поштен мир.

Нови пакет војне помоћи САД Украјини у вредности од 175 милиона долара, између осталог, укључује муницију за ракетне системе високе покретљивости, артиљеријску муницију, противоклопне ракете, муницију за малокалибарско оружје и опрему за заштиту критичне националне инфраструктуре, саопштио је Стејт департмент.

Амерички председник Џозеф Бајден замолио је републиканце за нову инфузију војне помоћи Украјини.

"Ако Путин заузме Украјину, неће стати на томе“, рекао је Бајден. Путин ће напасти савезника из НАТО-а, па онда ћемо имати америчке трупе које се боре против руских трупа, упозорио је амерички председник.

"Не можемо дозволити Путину да победи“, поручио је Бајден.

Лидери земаља Групе седам (Г-7) пристали су на виртуелном састанку с Џозефом Бајденом и Володимиром Зеленским у знак солидарности на нову забрану руских дијаманата.

Неиндустријски дијаманте из Русије се забрањују од јануара, а руски дијаманте које продају треће земље од марта. 

Председник Владимир Путин истакао је у Ријаду на састанку с престолонаследником принцом Мухамедом бин Салманом да су везе са Саудијском Арабијом на "нивоу без преседана“ и наговестио да би следећи састанак требало да буде у Москви.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара