Милан Радоичић саслушан у Вишем јавном тужилаштву, негирао оптужбе

Милан Радоичић је саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду због сумње да је са више непознатих лица извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дела против опште сигурности, саопштило је Тужилаштво.

Осумњичени Милан Радоичић је на саслушању негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет.

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бекства.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дело тешка дела против опште сигурности.

Према наредби о спровођењу истраге, Радоичић се терети да је од јануара до 24. септембра ове године из Тузле набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи, пише у саопштењу Тужилаштва.

Како је наведено, оружје му је испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а потом га је преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији Косова и Метохије, где их је скривао у напуштеним објектима и шумама.

Радоичић се такође терети да је као коловођа групе са више непознатих лица, заједничким деловањем и опште опасном радњом, 24. септембра изазвао опасност по живот људи у месту Бањска на територији Косова и Метохије.

Претресен стан и друге просторије Милана Радоичића

Раније данас, полицијски службеници Управе криминалистичке полиције извршили су претрес стана и других просторија Милана Радоичића, а њему је одређено полицијско задржавање до 48 часова.

Радоичић се прошле недеље одазвао позиву државних органа Србије и у пратњи адвоката, у просторијама МУП-а, у својству грађанина дао изјаву о околностима трагичног догађаја у месту Бањска.

Адвокат Горан Петронијевић претходно је прочитао на конференцији за медије писмо Радоичића у којем је навео да о свом доласку на север Косова и Метохије 24. септембра није обавестио никога, укључујући и власти у Београду.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара