Читај ми!

Петковић после дијалога у Бриселу: Изашли смо са шест предлога, Приштина све одбила

Нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача одржана је у Бриселу, а главна тема је проналажење решења у вези са одлуком такозване централне банке у Приштини о употреби динара. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је након тројног састанка делагација Београда, Приштине и Европске уније да су представници Приштине одбацили шест конструктивних предлога Београда.

Ово је седма рунда дијалога на којој се разговара о забрани употребе динара на КиМ.

До састанка долази након што је истекао прелазни период који је банка у Приштини одредила за почетак примене уредбе о забрани употребе динара на КиМ и након што су најавили да ће бити предузете мере против свих оних који за готовинске трансакције на КиМ користе друге валуте осим евра.

Портпарол Европске комисије Петер Стано поручио је, уочи нове рунде дијалога, да ЕУ очекује да обе стране покажу флексибилност и спремност да постигну компромис

Последња рунда дијалога Београда и Приштине одржана је 25. априла у Бриселу. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је тада да су разговори били тешки и напети, као и да су имали директне разговоре са приштинском страном.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је да је на том састанку представио нови компромис за питање динара.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије