ГИК прогласио изборне листе Крени-промени и Доста је било

Градска изборна комисија прогласила је изборне листе Др Саво Манојловић – И ја сам Београд – Крени-промени и Саша Радуловић – Доста је било (ДЈБ).

Градска изборна комисија је усвојила Решење о проглашењу изборне листе број 12 Др Саво Манојловић – И ја сам Београд – Крени-промени, коју је поднела Група грађана Крени-промени Београд за изборе за одборнике Скупштине града Београда, расписане за 2. јун 2024. године.

Такође је усвојено Решење о проглашењу изборне листе број 13 Саша Радуловић – Доста је било (ДЈБ) - решење за промену, коју је поднела политичка странка Доста је било.

У Нишу проглашене још три изборне листе

Градска изборна комисија у Нишу прогласила је још три изборне листе - "Др Саво Манојловић - И ја сам Ниш - Крени-промени", "Уједињени за село и град - будимо на чисто" Зелене странке Србије и листу националне мањине "Уједињени за село и град - будимо на чисто" за локалне изборе, који ће бити одржани 2. јуна.

Тиме је укупан број проглашених листа порастао на 10.

Прва је проглашена листа "Александар Вучић - Ниш сутра", затим листа "Бирамо Ниш - Ђорђе Станковић", трећа је листа "Уједињени - Нада за Ниш - Миодраг Станковић".

Четврта порглашена јесте листа "Група грађана "Др Драган Милић", на петом месту је "Руска странка - Русија и Ниш у срцу Тихомир Перић", која има статус листе националне мањине.

Шеста је листа "Бојан Аврамовиж - Не дамо Ниш", а седма је листа националне мањине "За наш Ниш - Петар Богичевић - Коалиција Снага".

Од предаје листе до њеног прихватања или одбацивања може проћи до 48 сати, а утврђивање и објављивање збирне изборне листе је, према Закону о локалним изборима, 17 маја.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије