Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ појачао нападе на Џабалију и Рафу; Израел одбацио одлуку ГС УН о палестинској кандидатури за чланство

Сукоб Израела и Хамаса – 222. дан. ИДФ је појачао нападе на камп Џабалија и Рафу, јављају палестински медији. ЕУ позива Тел Авив да прекине војне операције широм Појаса Газе. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одбацио је одлуку УН о палестинској кандидатури за чланство. Број убијених Палестинаца у израелским ваздушним нападима од 7. октобра порастао је на 35.233.

 ИДФ појачао нападе на Џабалију и Рафу; Израел одбацио одлуку ГС УН о палестинској кандидатури за чланство ИДФ појачао нападе на Џабалију и Рафу; Израел одбацио одлуку ГС УН о палестинској кандидатури за чланство

Израелски тенкови стигли су до насеља у источном делу Рафе. Воде се уличне борбе. Тврде да су том граду последња упоришта Хамаса.

У ишчекивању копнене офанзиве, Рафу је напустило 360.000 Палестинаца. Са севера Газе отишло је још 100.000 људи.

Више пута расељени Палестинци евакуисани су у две хуманитарне зоне у песковитом подручју уз обалу.

Реаговао је премијер Катара Мохамед бин Абдулрахман ел Тани, који је поручио да је офанзива израелске војске на Рафу уназадила преговоре о прекиду ватре са Хамасом.

Истовремено, воде се борбе и у другим деловима Појаса Газе. У кампу Нусеират у централном делу Газе страдало је 36 људи.

Израелски министар националне безбедности Итамар Бен Гвир позвао је Израел да поново успостави насеља у Појасу Газе и "охрабри добровољни одлазак" Палестинаца из енклаве.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије