Читај ми!

Вучић: Нећу им дозволити да украду народну вољу, не постоји ништа важније од тога

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да неће дозволити опозицији окупљеној око листе "Србија против насиља" да "украде народну вољу" и истакао да не постоји ништа важније од тога.

Александар Вучић, који је присуствовао почетку градње Био4 кампуса, поручио је да не постоји ништа важније од народне воље.

"Да украду народну вољу, нећемо им дати. Не постоји ништа важније. Света је народна воља. Vox populi, vox dei. Глас народа је глас Бога. Не дамо им да краду", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да је вођа делегације Социјалдемократске партије Аустрије у Европском парламенту Андреас Шидер, који је био посматрач на изборима, на састанку с њим рекао да је видео "хрпу неважећих листића".

"Знате шта је видео? Оних њихових 496 листића које су доставили РИК-у, од којих су сви апсолутно исправни", навео је председник.

Упитао је и шефа Мисије ОДИХР Алберта Јонсона зашто није обавестио јавност о томе шта је чуо од председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа неколико дана пре избора.

"То је кључна ствар. Зашто је то сакривено? Ми ћемо на томе да инсистирамо док је света и века. Он је обавестио све друге људе да му је речено на том састанку да изборе неће признати ни на који начин и да се унапред спремају за немире и непризнавање избора. Све оно што су радили на изборни дан су биле измишљотине. Знали су они какви ће бити изборни резултати", истакао је Вучић.

Додао је да су сви знали све и да је шефу Мисије ОДИХР унапред најављено да ће опозиција окупљена око листе "Србија против насиља" да "прави хаос и да неће признати резултате избора".

"То су знали сви они и многи амбасадори у Београду. За све то имамо доказе", рекао је Вучић и додао да ће изнети доказе уколико буде потребно.

"Ко вам је наредио да ћутите? Коме је у интересу да ломи кичму Србији? Зато што ви нећете да кажете истину да је све био унапред припремљени сценарио. Много је ово важно. Хоћу да људи у Србији знају да је то било унапред припремљено јер су избори били чисти као суза", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, припремана је медијска платформа за хаос са циљем да се "омаловажи Србија како би могли да се врше додатни притисци".

Додао је да од овог питања неће никада одустати јер, како је истакао, истина мора да се сазна.

"И верујте ми, сазнаће се истина. Дакле, све су они то знали", закључио је Вучић.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво