Читај ми!

Представници СПН: Очекује се саслушање приведених

Представници коалиције "Србија против насиља" окупили су се испред Вишег суда у Београду где, како наводе, треба да почне саслушање приведених током протеста испред Скупштине Београда.

Они су новинарима рекли да је јуче ухапшен одборник у Скупштини града из Народног покрета Србије (НПС) Саша Дамњановић, а јутрос и повереник НПС у Крушевцу Предраг Петронијевић и да они раније нису осуђивани.

Тврде и да на протесту нису желели насилну промену Устава, нити да насилно упадну и преузму институције, већ поништавање избора.

Адвокат Урош Тисмановић рекао је да се приведени терете за кривична дела позивање на насилно рушење уставног уређења и насилничко понашање на јавном скупу.

Додао је да се очекује саслушање Дамњановића и Петронијевића, када ће видети кривичне пријаве против њих и радње које се наводе у решењу о одређивању задржавања од 48 сати.

Адвокат је навео да је њима на терет стављено да су стајали у маси која је покушала да уђе у Скупштину 24. децембра, а затим да су гурали врата и да су позивали на насилно рушење уставног уређења.

МУП је јуче саопштио да због инцидената испред Скупштине Београда у недељу процесуирано 38 особа од којих највећи број њих због извршења кривичних дела позивања на насилну промену уставног уређења и насилничког понашања на спортској приредби или јавном скупу.

Најављено је и да ће МУП наставити са прикупљањем доказа, а да је приликом покушаја насилног упада у Скупштину града осморо припадника МУП-а повређено.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара