Милан Кнежевић поклонио председнику Вучићу Његошева сабрана дела

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Демократске народне партије Црне Горе Миланом Кнежевићем у Котору, од кога је том приликом на поклон добио сабрана дела Петра Другог Петровића Његоша као вид подршке за борбу коју Србија води у УН везано за усвајање резолуције о Сребреници.

Председник Вучић је на Инстаграму поделио фотографију са састанка и изјаву Кнежевића на тој друштвеној мрежи у којој је овај поручио да је поклон српском председнику подршка борби у Уједињеним нацијама, где дипломатска мисија Србије ради на томе да спречи усвајање резолуције у којој се злочин у Сребреници назива геноцидом.

"Председнику Србије Александру Вучићу данас сам у Котору поклонио сабрана дела Петра Другог Петровића Његоша. Али не за кућну библиотеку, већ за Уједињене нације, да наш владика гледа у очи Немце и Руанђане који би да га прогласе геноцидним. Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека! Сви знамо где Црна Гора треба да буде", написао је Кнежевић у објави коју је Вучић поделио.

У Котору се одржава самит лидера Западног Балкана и Европске уније под слоганом "Један регион, заједничка визија", уз присуство председника Србије Александра Вучића, који ће учествовати на панелу и имати низ важних сусрета са званичницима.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије