Читај ми!

Шпанија остала на трону

Владар Старог континента остао је непромењен. Шпанија је у финалу Европског првенатва савладала Француску резултатом 98:85. Победа "фурије" ниједног тренутка се није доводила у питање, а сјајну партију пружили су Наваро, Пау Гасол и Калдерон. На другој страни код "триколора" расположен био само Паркер.

Европски „дрим тим", реперзентација Шпаније, још једном је показала доминацију над Старим континентом. Европски кошаркашки трон на који су засели пре две године одбранили су и на овом континеналном шампионату у Литванији.

Последња препрека до одбране трофеја била је Француска која је поражена резултатом 98:85, по четвртинама 25:20, 25:21, 25:21, 23:23.

„Фурију" су до нове победе предводили маестрални Наваро који је постигао 27 поена, Пау Гасол са 17 поена, десет скокова и четири асистенције, Калдерон са 17 поена, четири скока и две асистенције и Фернандез са 14 кошева.

На другој страни, код „триколора" једини на нивоу био је Тони Паркер са 26 поена, пет скокова и пет асистенција, али поред себе није имао расположене саиграче да пруже јачи отпор моћном противнику.

Дијао је постигао 12 поена, Ноа поен мање уз осам скокова, док је Батум укњижио десет скокова.

До нове победе Шпанци су дошли сјајном игром у нападу. Високи играчи француске репрезентације можда су и могли да парирају браћи Гасол, али нису имали решења за Навара који је 'трпао' противнички кош из свих позиција.

На другој страни у нападу Француске сјајно је играо Паркер, али није ове вечери имао саиграча који би испратио његову изванредну партију.

Неизвесност на мечу трајала је само у првој, и једним делом друге четвртине, када су Французи успели да парирају „фурији".

Изгледа да је све било решено средином другог периода када су Шпанци успели да се одлепе на плус десет.

Само су једном у трећој четвртини Французи успели да се примакну на четири поена заостатка, али Шпанци су и тај напад одбили серијом 7:0.

Сваки наредни покушај Паркера и компаније да се примакну изазвао је одговор Навара и другова који су брзо враћали серију и долазили до још веће предности.

У последњих десет минута Шпанци улазе са 13 поена предности која до краја меча, ни у једном трненутку није падала испод десет разлике.

На кошарку какву су на овом мечу, па и целом турниру, демонстрирали Шпанци једноставно није било одговора. Чини се да би „фурија" оваквом игром срушила и много јаче тимове.

Зато љубитељима кошарке остаје само да се поклоне новим-старим, кошаркашким владарима, који ће залужено владати Старим континентом и наредне две године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво