Читај ми!

Борусија против Пари Сен Жермена - од "групе смрти" до борбе за финале (21.00, РТС1)

Фудбалери Борусије Дортмунд и Пари Сен Жермена од 21:00 на "Сигнал Идуна парку" играју први меч полуфинала Лиге шампиона. Меч можете да пратите директно на РТС1 или из часа у час на нашем порталу.

Борусија против Пари Сен Жермена - од "групе смрти" до борбе за финале (21.00, РТС1) Борусија против Пари Сен Жермена - од "групе смрти" до борбе за финале (21.00, РТС1)

Дуел бившег првака Европе и оног који се готово деценију труди да то постане.

Једино су најирационалнији навијачи Борусије прогнозирали после жреба за групну фазу да ће њихов клуб завршити као први у конкуренцији ПСЖ-а, Милана и Њукасла.

Нови жреб за четвртфиналне парове сместио је ове клубове у исту страну костура. Улог је много већи. Треће финале за Борусију у чијим витринама већ стоји "ушасти трофеј" или друга прилика за Парижане крочење на врх Европе после четири године чекања.

ПСЖ је започео нову сезону у Лиги шампиона управо победом над Борусијом на "Парку принчева" 2:0. Убедљиви порази у Њукаслу и Милану довели су новог-старог првака Француске у неавидну позицију у последњем колу где су управо гостовали у Дортмунду. Тај дуел је готов ремијем 1:1. Милан није декласирао Њукасл и тиме је послао ПСЖ у нокаут фазу.

Барселону десетковану повредама су декласирали 4:1 на "Монжуику", после забрињавајућег пораза у првом сусрету на "Парку принчева". Тријумф у Каталонији био им је први на гостовањима у Лиги шампиона ове сезоне. 

Изабраници Едина Терзића су после фантастичног резултата у групи донекле прихватљив пораз од Атлетика у Мадриду, знајући да имају судбину у својим рукама у реваншу. А у Дортмунду - спектакл. Прави класик и победа 4:2 за улазак у полуфинале после 11 година. Тад су под вођством Јиргена Клопа догурали до финала. 

С друге стране, ПСЖ је на путу до свог првог и засада јединог финала Лиге шампиона елиминисао Борусију у осмини финала са укупних 3:2.

У укупно шест дуела ова два тима у Лиши шампиона или Лиги Европе није било победа гостију. Виђена су три ремија или славља домаћина.

Много подударања постоји, а ко ће бити корак ближе финалу Лиге шампиона, видеће се после меча који почиње од 21.00 са директним преносом на РТС1 и из часа у час на нашем порталу.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара