Француска у финалу

Француска нанела први пораз Русији на турниру (79:71) и пласирала се у финале Европског првенства у Литванији. Паркер и Батум предводили "триколоре", Кириленко недовољан за велико финале.

Репрезентација Француске пласирала се у финале Европског првенства у Литванији, пошто је савладала Русију (79:71). "Триколори" били у предности током већег дела меча, Руси нису имали довољно снаге да се врате у живот.

Осим вођства Русије у првој четвртини, Французи су добро исконтролисали меч. "Триколори" су на полувреме отишли са предношћу од 39:34, а ту разлику су до краја меча успели и да увећају.

Тони Паркер је одлично предводио нападе Француске, а за разлику од неколико претходних мечева, у петак га је служио и шут за три поена (3/4). Николас Батум је одиграо одличан меч, па је био други стрелац екипе са 19 поена, а забележио је и седам скокова.

У руској екипи, само је Андреј Кириленко имао довољно снаге да се супростави противнику. Мозгов је покушавао да добије дуеле под кошевима, али је одличну одбрану одиграо Жоаким Ноа, па је центар Денвера меч завршио са 12 поена.

Руси су у неколико наврата у последњој четвртини покушали да стигну предност Француске, нарочито после кошева Кириленка, али је сваки пут напад био одбијен погоцима Паркера или Батума.

Француска ће у недељу играти велико финале против Шпаније, за своју прву златну медаљу на европским првенствима, док је Русији преостала утакмица за треће место, где ће јој ривал бити екипа Македоније, најпријатнијег изненађења на турниру.

Русија: Воронцевић, Мозгов 12 (4с), Биков 7, Фриџон 3, Швед 7, Шабалкин, Кријапа 9 (5а), Антонов 4, Монија 8, Квостов, Понкрашов, Кириленко 21 (3с, 2а).

Француска: Ноа 7 (8с, 2а), Батум 19 (7с, 4а), Серафан, Албиси, Кауди 2, Паркер 22 (3с, 3а), Траоре 8, Пјетрус 4, Де Коло 9 (5с), Дијао 6, Чикамбу, Желабал 2.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво