Словенија пропушта Олимпијаду

Ливанија обезбедила учешће на мечу за пету позицију. Домаћин Евробаскета 2011 савладао Словенију резултатом 80:77 и донекле оправдао неочекивани пораз у четвртфиналу од Македоније. Калниетис најефикаснији са 17 поена.

Литванија и Словенија остале су без борбе за медаље, али су и те како имали за шта да се боре. Пласман од петог до осмог места одређује квалификанте за Олимпијаду, на којој, после пораза од домаће селекције Евробаскета, неће бити Словеније.

Литванци су на полувремену имали 11 поена предности и чинило се да ће остатак утакмице бити прилично незанимљив. Ипак, момци Божидара Маљковића кренули су снажније у други део утакмице, што је дало резултата. Ушло се у неизвесну завршницу.

На шест минута до краја, Словенија је преузела вођство. Уследио је одговор "зелених", па је у последњих 90 секунди домаћин поново био у предности. Еразем Лорбек је тројком прекинуо радост публике, али је на 19 секунди до краја, за три поена, погодио и Калнеитис.

Словенија је имала последњи шут на утакмици, али је Драгић промашио, што је био знак за почетак славља. Литванија је обезбедила учешће на квалификационом турниру за Олимпијаду, на ком учествују европске селекције пласиране од трећег до шестог места на Евробаскету 2011.

Калниетис је са 17 поена био најефикаснији играч Литваније, док су по 12 убацили Сонгаила и Јасикевичијус. У редовима Словеније истакли су се Драгић и Лорбек са по 16 поена.

Литванија ће се у борби за пето место састати са бољим из дуела у коме ће наступити поражени тимови из четвртфиналних мечева Француска - Грчка и Србија - Русија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара