Аргентина и Шпанија за титулу новог шампиона света

У финалу Светског првенства у кошарци у Пекингу од 14 часова играју једине две непоражене екипе на турниру, репрезентације Шпаније и Аргентине. Директан пренос меча је нашем Првом програму, стрим на РТС Планети (само за кориснике из Србије), ток меча пратите на нашем порталу.

Шпанци после победе над Аустралијом и Аргентинци након победе над Француском нашли су се у великом финалу у Пекингу. Ко год да победи биће други пут светски првак.

Шпанија је до финала дошла без пораза. Аргентина игра сјајно, али су Гасол, Фернандез, Рубио и Љуљ у својим каријерама одиграли много више великих утакмица у дресу репрезентације од противничка.

"Фурију" предводи Марк Гасол који би могао да уђе у историју кошарке, као тек други играч, који је у истој години освојио НБА прстен и светску круну.

Сјајни центар је у полуфиналу против Аустралије, у мечу са два продужетка, имао 33 поена, шест скокова и четири асистенције.

Шпанија ће се борити за своје друго злато на светским првенствима, прво од 2006. године и титуле у Јапану, коју је, повређен, "фурији" донео Марков старији брат Пау. 

Са друге стране, "Гаучоси" су на најтежи начин и из другог, па и трећег плана, дошли до финала. Победили су Србију у четвртфиналу, па Француску у полуфиналу, која је претходно елиминисала Американце.

Аргентинци играју сјајну кошарку, предвоћени Факундом Кампацом и ветераном Луиском Сколом.

Скола на прагу пете деценије игра као младић. У фантастичном полуфиналу против Аустралије постигао је 28 поена уз 13 скокова.

Аргентинци ће тако први пут од 2002. године бити у прилици да се боре за светско злато, друго у историји. Чак 69 година после освајања првог и јединог трофеја на Мундобаскетима.

У мечу за треће место од 10.00 часова играће Француска и Аустралија. 

Финале Шпанија - Аргентина на програму је у недељу од 14 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара