Читај ми!

Од развојне лиге до Мундобаскета, упознајте Дерика Вајта

Дерик Вајт нашао се међу 12 кошаркаша који ће представљати селекцију САД на Светском првенству у Кини. Пре само годину и по дана играо је у развојном тиму Сан Антонија, а једини је члан екипе који је учествовао у квалификацијама за Мундобаскет.

Када је негде почетком јуна Грег Попович објавио прелиминиран списак кандидата за Светско првенство у Кини, мало ко је могао да очекује да ће међу 12 одабраних за Мундобаскет бити Дерик Вајт.

Истина, Вајт је кошаркаш Сан Антонија, тима који тренира селектор Попович. Такође, чињеница је да је велики број звезда отказао наступ на Светском првенству у Кини, али је тешко било предвидети да ће Вајт, који је прошлу сезону одиграо практично као руки у НБА лиги, путовати на Мундобаскет.

Али, са друге стране, Вајт је један од кошаркаша који су наступали за национални тим у квалификацијама за планетарни шампионат. У утакмицама против Уругваја (114:57) и Панаме (78:48), просечно је бележио скоро десет поена, четири скока и пет асистенција.

Студент два универзитета у Колораду изабран је као 29. пик на драфту 2017. године управо од Спарса, али је већи део прве сезоне провео у развојном тиму франшизе из Тексаса.

Ипак, успео је да забележи 17 наступа у НБА лиги у својој руки сезони, да би већ у следећој почео 55 утакмица од 67 у којима је наступао, просечно бележивши десет поена и по четири скока и асистенције.

Вајт са поносом истиче да му је познанство, односно сарадња са Поповичем много помогла у каријери, а нарочито на припремним камповима пред Мундобаскет.

Већ после првог таквог кампа у Лас Вегасу био је пребачен из селектованог тима (USA Select Team) у национални (USA National Team), а после отказа Кајла Кузме због повреде скочног зглоба постао је члан 12 одабраних, који ће у Кини бранити титулу освојену пре пет година у Мадриду.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије