Томић: Једног дана на клупи Партизана

Бивши фудбалер Партизана Иван Томић рекао је да жели да једног дана постане тренер тог клуба.

"Чим сам почео да се бавим тренерским послом, логично да ми је била жеља да постанем тренер Партизана. У том клубу сам доживео све најлепше ствари као играч. Тако да ми је жеља да једног дана будем тренер Партизана", рекао је Томић у Бијељини, где присуствује међународном Турниру пријатељства.

Томић је казао да сматра да је Партизану потребан "озбиљан системски приступ, почевши од стила игре.

"Партизан треба да игра сходно традицији клуба, поштујући све генерације, легенде које су ту оставиле себе и постигле резултате. У том смислу Партизан треба да буде доследан себи и нападачком стилу. Након тога треба да има тренера, играчки кадар, омладинску школу. А, када се те ствари поставе, тек тада може да се говори о томе које то позиције недостају", казао је Томић.

Он је истакао да жели да црно-бели уђу у Лигу шампиона, али да су потребне ствари које Партизану у наредних пет до десет година могу да донесу "много објективније шансе да осваја трофеје".

Као пример модела који би српски тимови требало да следе, Томић је навео Чукарички.

"Не бих из ове позиције да се правим паметан. Сматрам да Чукарички може да буде пример за то да, када ствари стоје на свом месту, за јако кратак временски период може да се дође и до одређених резултата", навео је Томић.

Он је додао да Партизан живи од продаје играча, али да одређене ствари морају да се знају унапред, како би се направиле алтернативе ако дође до непланираних продаја, попут одласка Петра Шкулетића и Данка Лазовића зимус.

Као један од разлога зашто српски клубови не могу да се надају уласку у групну фазу европских такмичења, говорећи о случају Данила Пантића, Томић је навео рани одлазак младих играча у иностранство.

"За мене је, као некога ко ради у ФСС и са младим играчима, катастрофално да такав потенцијал са непуних 18 година напушта наш фудбал. Мислим да је то нешто чиме би требало да се бавимо и нешто што је дубоко пустило корење. То је оно где ми не можемо да супстанцу и материју коју производимо искористимо на прави начин", рекао је Томић.

Томић је посебно истакао значај Турнира пријатељства, који се у Бијељини одржава другу годину заредом.

"Ја заиста сматрам да је ово сјајна иницијатива, и надам се да ће се турнир одржати и наредних година", рекао је Томић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара